Hank Williams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo vuosina 1923–1953 eläneestä muusikosta. Muita Hank Williams -nimisiä henkilöitä on lueteltu sivulla Williams.
Hank Williams
Williams vuonna 1951
Williams vuonna 1951
Henkilötiedot
Syntynyt17. syyskuuta 1923
Kuollut1. tammikuuta 1953 (29 vuotta)
Ammatti muusikko, laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Hank Williams, Luke The Drifter, Lovesick Blues Boy, The Hillbilly Shakespeare
Aktiivisena 1937–1952
Tyylilajit kantri, western, gospel, blues, honky-tonk, folk
Soittimet laulu, kitara, viulu, piano
Levy-yhtiöt Sterling Records, MGA
Aiheesta muualla
www.hankwilliams.com

Hiram ”Hank” King Williams (17. syyskuuta 19231. tammikuuta 1953lähde?) oli amerikkalainen country-muusikko. Hän on säveltänyt ja esittänyt kymmeniä tyylin klassikoita, jotka ovat levinneet muuallekin, muun muassa rock and rollin suuntaan. Hänen kappaleisiinsa kuuluvat muun muassa ”Jambalaya”, ”Your Cheatin’ Heart”, ”Hey Good Looking”, ”I Can’t Help It”, ”Lovesick Blues” ja ”I’m So Lonesome I Could Cry”. Hank Williamsin tyyliä kuvataan usein nimellä honky-tonk, ja se nousi ensimmäiseen kukoistuskauteensa juuri Williamsin ja aikalaisten myötä 1930-luvulla ja 1940-luvun alussa. Rockabillyn ja Nashville-tyylin jälkeen honky tonkin – ja samalla Hank Williamsin vanhojen levyjen – arvostus kasvoi uudelleen 1980-luvulta alkaen.

Williamsilla oli selkärangassa synnynnäinen kivulias epämuodostuma spina bifida occulta, jonka sanotaan vaikuttaneen hänen myöhempään alkoholinkäyttöönsä.lähde?

Williams aloitti uransa likimain lapsitähtenä 1937. Hän soitti kitaraa koulun jälkeen jalkakäytävällä WSFA-radion studion edessä, ja hänet huomattiin ja kutsuttiin toisinaan soittamaan suorassa radiolähetyksessä. Radiomenestyksensä turvin hän perusti oman yhtyeen ja lopetti koulun 1939. Hankin äiti toimi aluksi yhtyeen managerina. Sodan aikana yhtyeen jäsenet liittyivät armeijaan, ja Hankin alkoholismi otti ylivallan.lähde?

Laulajalahjakkuus Williams kuoli alkoholin ja huumeiden yhteisvaikutukseen uudenvuodenpäivänä 1953. Hänen piti soittaa Cantonissa Ohiossa, mutta huonon sään vuoksi hän ei voinut lentää, joten hän palkkasi autonkuljettajan ja lähti hotellilta Knoxvillestä Tennesseestä. Williams otti mukaansa B12-vitamiinia ja morfiinia. Auto oli Cadillac. Lopulta hän huomasi, että hän oli unohtanut ottaa viskiä mukaansa. Takapenkillä oli kuitenkin oluttölkkejä. Kun kuljettaja pysähtyi bensa-asemalla, hän tankattuaan huomasi, että Williams oli kuollut. Hän oli kuollessaan vain 29-vuotias. Williams haudattiin Montgomeryyn, mistä hänen uransa alkoikin.lähde?

Hank Williams on kaikkien aikojen arvostetuimpia countrymusiikin tekijöitä.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]