Hall & Oates

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hall & Oates

Daryl Hall ja John Oates vuonna 2008
Daryl Hall ja John Oates vuonna 2008
Tiedot
Toiminnassa 1970–
Tyylilaji pop rock
blue-eyed soul
soft rock
jazz
Kotipaikka Philadelphia, Pennsylvania, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Daryl Hall
John Oates

Levy-yhtiö

Kotisivut

Hall & Oates oli Daryl Hallista ja John Oatesista koostuva yhdysvaltalainen soul-muusikkoduo. He aloittivat 1970-luvulla ja olivat 1980-luvun suosituimpia valkoihoisia soul-laulajia. Heidän yhteistyönsä jatkui 1990-luvulle asti.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daryl Hall oli ennen Hall & Oatesin perustamista laulanut opiskelijayhtye Temptonesissa ja nauhoittanut sooloartistina. John Oates puolestaan oli aiemmin laulanut philadelphialaisessa The Masters -soulyhtyeessä. Miehet alkoivat kirjoittaa musiikkia yhdessä vuonna 1969 ja pian ryhtyivät konsertoimaan duona, jossa Hall soitti pianoa ja Oates akustista kitaraa.

Vuonna 1972 Hall & Oates sai levytyssopimuksen Atlantic Recordsilta. Heidän ensimmäinen albuminsa Whole Oates ilmestyi samana vuonna. He nauhoittivat Atlanticille albumit Abandoned Luncheonette ja War Babies ennen kuin siirtyivät RCA Records -yhtiölle vuonna 1974. Atlantic julkaisi kuitenkin vielä vuonna 1977 kaksikolta albumin No Goodbyes.

1970-luvulla Hall & Oates nousi Yhdysvaltojen singlelistalle kappaleilla ”Sara Smile” (1976) ja ”Rich Girl”. He nauhoittivat RCA:lle albumit Hall & Oates, Beauty on a Back Street, Along the Red Ledge ja X-Static. Merkittävä läpimurto tuli kuitenkin vasta vuoden 1980 albumilla Voices, jonka laulujen kirjoittamiseen osallistuivat Sara ja Janna Allen.

1980-luvun alku oli Hall & Oatesin menestyksekkäintä aikaa. Kappaleet ”Kiss on My List” ja ”I Can’t Go for That (No Can Do)” nousivat listaykkösiksi ja kymmenen muuta duon kappaletta nousi Yhdysvaltojen top 20:een. Hall julkaisi vuonna 1986 sooloalbumin, ja duon huhuttiin eronneen. Hall & Oates kuitenkin julkaisi uuden albumin vuonna 1988 ja he jatkoivat yhdessä 1990-luvun puolelle. Hall siirtyi soolouralle vuonna 1993, mutta julkaisi vielä 1997 Oatesin kanssa albumin Marigold Sky.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hardy, Phil: ”Hall and Oates”, The Faber Companion to 20th Century Popular Music. Faber and Faber Ltd, 2001. ISBN 0-571-19608-X. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hall & Oates.