Haka-alue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kaupunginosasta Savonlinnassa. Samanniminen asuinalue on myös Valkeakoskella.

Haka-alue on Savonlinnassa kaupungin keskustan itäpuolella sijaitseva asuinalue, joka on saanut nimensä sen rakentaneen rakennusliike Hakan mukaan. Oikeammin Haka-alue on Pääskylahden tai Pääskylän aluetta, eikä kartoissa käytetä nimeä "Haka-alue", vaan se on jäänyt alueen rakentamisajoilta. Haka-alue koostuu Kangasvuokontien varrelle rakennetuista 19 kerrostalosta, joista yhdeksässä on kaupungin vuokra-asuntoja. Kerrostalot on rakennettu 1960- ja 1970-luvuilla ajalle ominaisen tyylin mukaan.

Haka-alueella on Savonlinnassa edelleen ehkä turhaankin rauhattoman alueen maine aiempien vuosikymmenten aikana esiintyneiden ongelmien vuoksi. 1990-luvulla osa kaupungin vuokrataloista myytiin omistusasunnoiksi, mikä on voinut osaltaan rauhoittaa aluetta. Alueen asunnot ovat verrattaen edullisia, joten ne ovat etenkin lapsiperheiden ja vanhemman väestön suosiossa. Myös kerrostaloasumisen vaivattomuus ja hyvä sijainti vaikuttavat alueen lisääntyneeseen vetovoimaan.lähde?

Haka-alueella on savonlinnalaisittain hyvät julkiset liikenneyhteydet. Palvelut ovat keskeisen sijainnin vuoksi saatavilla kävelymatkan päässä. Haka-alueen läheisyyteen valmistui vuonna 2011 S-market Mertala ja K-Supermarket Mertala. Alueella kulkee Savonlinnan paikallisliikenteen linja 3.

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.