Hämeen Reserviläissoittokunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hämeen Reserviläissoittokunta on Riihimäellä toimiva maanpuolustussoittokunta, jonka ohjelmistoon kuuluu niin marssimusiikki kuin myös konserttimusiikki, sekä viihde-, ja tanssimusiikki.

Soittokunta on perustettu vuonna 2006 ja toimii Riihimäen rautatieläisten soittokunnan hallinnoimana osastona ja harjoittelee RRS:n tiloissa Musiikkitalolla.

Hämeen Reserviläissoittokunnan toimintaa tukee huollollisesti sen kummijoukko-osasto Viestirykmentti Riihimäellä.

Soittajisto koostuu entisistä aktiivisoittajista kuin myös musiikin harrastajista. Soittokunnan ison kokoonpanon vahvuus on n. 30 soittajaa. Muita kokoonpanoja ovat seitsikko ja seitsikkoa isompi "soitto-osasto", 12–16 soittajaa. Kapellimestarina toimii kapteeni evp. Timo Tuunainen.

Reserviläissoittokunta esiintyy pääasiassa Hämeen maakunnan alueella maanpuolustukseen ja reserviläistoimintaan liittyvissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa, veteraani,- ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa sekä tarvittaessa Puolustusvoimien sisäisissä tilaisuuksissa.

Soittokunnan telinestandaarin on suunnitellut soittokunnan vääpeli, res. ylikersantti Kalevi Antila. Standaarissa on kuvattuna Viestirykmentin joukko-osastotunnus, Hämeen vaakuna ristikkäin alla olevin fanfaaritorvin sekä Suomen lipun värit.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]