Gurumarkkinointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gurumarkkinointi
Keittiöpsykologiaa insinööreille
Kirjailija Antti Apunen
Jari Parantainen
Kieli suomi
Genre markkinointi
Kustantaja Talentum
Julkaistu 2011
Ulkoasu Antti Apunen
Jari Parantainen
Simo Sahla
Janne Suhonen
Sivumäärä 285
ISBN 978-952-14-1628-6
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Gurumarkkinointi – Keittiöpsykologiaa insinööreille on Antti Apusen ja Jari Parantaisen kirjoittama insinööreille suunnattu markkinointia käsittelevä kirja. Vuonna 2011 ilmestyneen kirjan on kustantanut Talentum.

Teos käsittelee laajasti kysymystä, miten toiseen ihmiseen voi oppia vaikuttamaan. Kirjaa esitelleen kriitikon Eevastiina Gjerstadin mukaan vaikuttamisen tutkimus ja siihen liittyvä kirjallisuus ovat varsinkin Yhdysvalloissa jo vakiinnuttaneet asemansa. Hänen mukaansa teos on varsin käytännönläheinen antaessaan konkreettisia välineitä vaikuttamiseen, joskin akateemiselle lukijalle se saattaa jäädä hiukan pinnaliseksi. Kriitikon mukaan sen etuna on, että siitä puuttuu alan kirjallisuudessa tavanomainen bisnesjargon, mutta se on silti viihdyttävä. Kirja osoittaa että itse kukin luulee olevansa vaikuttamisen ulkopuolella. Vaikuttamisen lakeja ovat vastavuoroisuus, niukkuus, lauman paine, johdonmukaisuuden tarve ja auktoriteetti, ja ne vaikuttavat kaikkiin.[1]

Teoksen kirjoittajat tiivistävät viestinsä seuraavasti:[2]

»Insinöörin menestys ei riipu siitä miten hyvä hän todella on. Pelin ratkaisee se, miten hyvin hän osaa kertoa, miten hyvä hän on.»

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eevastiina Gjerstad, Kaikki haluavat vaikutusvaltaa (Arkistoitu – Internet Archive), Talouselämä 15.3.2011
  2. Gurumarkkinointi sivu 12