Gran Turismo (autotyyppi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aston Martin V12 Vanquish on esimerkki modernista Gran Turismo -autosta
Vuoden 1962 Ferrari 250 GTO on esimerkki klassisesta Gran Turismo -autosta
Myös jotkin massavalmistajat sisällyttävät mallistoihinsa Gran Turismo -versioita, kuvassa Audi S5
Maserati GranCabrion sisusta on verhoiltu korkealuokkaisin materiaalein

Gran Turismo (GT) -autotyyppi on nopea ja urheilullinen henkilöauto, jonka mukavuuksista ei ole tingitty sporttisuuden tai nopeuden vuoksi, vaan GT-auto on mielyttävä myös pidemmässä matka-ajossa.

Tyypillinen korimalli on 2- tai 2+2 paikkainen coupe, myös avoautoversio löytyy usein valmistajien mallivalikoimasta.

Muotokieli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GT-autojen perinteiseen muotokieleen kuuluvat muun muassa kaksiovinen korityyppi, pitkä konepelti, loiva takaikkuna ja pitkä takakontti. Muotoilu painottaa tyyliä ohi käytännöllisyyden. Tämän seurauksena GT-autojen takatilatselvennä ovat usein vaatimattomatlähde?.

Moottorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GT-autojen moottorit ovat tyypillisesti tehokkaita ja käyntiominaisuuksiltaan sivistyneitäselvennä vapaastihengittäviä (ahtamaton) nelitahtisia bensiinimoottoreita. V8-moottori on suosittu valinta GT-autojen moottorina tarjoten korkean huipputehon, mutta ennen kaikkea hienostuneen luonteenselvennä ja murean äänimaailmankenen mukaan?. Hyötysuhteeltaan edistyneemmät ahdetut, mutta iskutilavuudeltaan pienemmät voimanlähteet eivät kuulu perinteiseen GT-henkeen äkkiväärän tehon- ja väännönannostelunsa johdosta, vaikka suoritusarvot olisivatkin riittävätkenen mukaan?. Ahtotekniikan kehittyminen on tosin tuonut viime vuosinamilloin? tähän muutostaselvennä.

Sisustus ja tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GT-autojen sisustuksen pintamateriaalit ovat korkealuokkaisia (usein nahkaa, jalopuuta ja metallia), äänieristys on tehokas ja äänentoistojärjestelmä korkealuokkainen. GT-autot ovat suhteellisen leveitä ja pitkiä, jotta matkustusmukavuus saataisiin maksimoitua ja matkatavarat mahdutettua. Jalkatilat ovat perheautoa paremmat ja penkit leveämmät. Edellämainituista laatu- ja mukavuusvaatimuksista johtuen Gran Turismot ovat suhteellisen painavia, tyypillisesti yli 1800 kiloa.

Erot urheiluautoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gran Turismo ei ole urheiluauto, vaan matka-ajoon suunniteltu urheilullinen auto.

Urheiluautojen suunnitteluperiaatteita ohjaa perinteisesti tavoite maksimaaliseen suorituskykyyn minimoimalla massan ja tehon suhde (kg/kW) mahdollisimman pienellä liikutettavalla massalla mukavuuden kustannuksella.

GT-autossa taas mukavuudesta ei ole tingitty suorituskyvyn eteen. GT-auto on siis suhteellisen painava ja se tarjoaa urheiluautoa mukavampaa matkantekoa, mutta huonomman teho-painosuhteen.

GT-autoissa on yleensä etumoottori, joka jättää enemmän tilaa ohjaamoon kuin urheiluautoista tutumpi keskimoottori takapenkin paikalla.

Urheiluautot ovat pääsääntöisesti kaksipaikkaisia, kun taas GT-ovat tyypillisemmin nelipaikkaisia.

GT-auton jousitus on yleensä urheiluautoa pehmeämpi tarjoten paremman ajomukavuuden. Tälöin ajettavuus ei tosin ole paras mahdollinen.

GT-auto voi olla varustettu automaattivaihteistolla, jota taas urheiluautoissa ei ole.

GT-autoissa on kuitenkin myös yhtäläisyyksiä urheiluautoihin, kuten pääasiassa taka- tai neliveto ja tehokas voimanlähde, joka on pääsääntöisesti nelitahtinen bensiinimoottori.