Goiânia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Goiânia
Lippu
Lippu
Vaakuna
Vaakuna
Goiânian sijainti
Goiânian sijainti
Valtio Brasilia
Alue Keski-läntinen alue
Osavaltio Goiás
Suuralue Keski-Goiás
Mikroalue Goiânia
Perustettu 1933
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 739 km²
Korkeus 749 m
Väkiluku (2010) 1 301 892
 – Tiheys 1 733,59 as./km²

Goiânia on Brasiliassa sijaitsevan Goiásin osavaltion pääkaupunki. Se on noin 1 300 000 ihmistä asuttava moderni ja suunniteltu kaupunki. Goiâniasta on erittäin hyvät kulkuyhteydet muihin Brasilian kaupunkeihin. Turismia kaupungissa on kuitenkin melko vähän, lähinnä siellä käy vain brasilialaisia turisteja.

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Goiásin osavaltio sijaitsee lähes keskellä Brasilian valtiota. Lähellä sijaitsee muun muassa Brasilian pääkaupunki Brasília. Pienempiä kaupunkeja, joissa goiânialaisilla on tapana käydä loma-aikana, on mm. Pirenópolis, Goiás Velho sekä Caldas Novas. Rio de Janeiro sijaitsee 1 338 kilometrin päässä ja São Paulo 926 kilometrin päässä Goiâniasta.

Kaupunki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Goiânia on Suomen mittakaavassa suuri kaupunki, mutta Brasiliassa se jää isompien kaupunkien varjoon ja on siten melko tuntematon kaupunki maailmalla. Goiâniassa on paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Setor Buenon alueella sijaitseva puisto Vaca Brava on nuorten yleinen kokoontumis- ja ajanviettopaikka. Pikku baareja ja pubeja on satoja ympäri kaupunkia. Kaupungissa on useita kauppakeskuksia, joista suurin on nimeltään Flamboyant. Brasilialaiselle kulttuurille ominaisesti kaupungin katujen varsilla on monia ravintoloita, joissa paikalliset käyvät syömässä usein.

Ilmasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmasto on kuuma ympäri vuoden. Talvella on erittäin kuivaa. Kesällä on hyvin kosteaa ja sateista.

Sertanejo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brasiliasta kotoisin oleva musiikin laji sertanejo on kotoisin Goiâniasta. Sertanejo vastannee tyyliltään country-musiikkia. Sen suuria tähtiä ovat mm. Zezé Di Camargo & Luciano sekä Bruno & Marrone.

Tämä Etelä-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.