goSupermodel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

goSupermodel oli vuonna 2006 perustettu nuorille tytöille suunnattu peliyhteisö internetissä. Suomenkielinen sivusto avasi ovensa marraskuussa 2007. Sivusto oli ensin ilmainen, mutta sen käytön vähentyessä goSupermodelista tuli maksullinen, eli pelaajan piti ostaa Superpassi, jotta pystyi pelaamaan omalla mallillansa. Sivuston alkuperämaa oli Tanska, mutta sivut oli käännetty myös suomeksi, ruotsiksi, hollanniksi, saksaksi ja norjaksi. Peli oli käytössä myös englannin kielellä, mutta se poistettiin 24. huhtikuuta 2016. Sivusto oli watAgamen tuotantoa.[1] Eniten käyttäjiä oli Suomessa. GoSupermodel oli tarkoitettu kaikenikäisille tytöille, mutta suunnattu etupäässä noin 10-15-vuotiaille.

Ideana oli luoda malli, jolle sai ostaa kaupasta vaatteita, hankkia mainetta ja rahaa pelaamalla tai luomalla lehtiä. Rahaa tai timantteja sai myös vaihtamalla tai huutokauppaamalla vaatteita. Sivustolla oli suuri keskustelupalsta "Foorumi", jolla käyttäjät saivat keskustella keskenään eri palstoilla. GoSupermodelissa oli ennen myös VIP, jolla sai tiettyjä etuja, kuten lisää GoRahaa, timantteja, sekä välillä asun. Joka päivä kirjautumisen yhteydessä sai 200 gorahaa sekä 5 timanttia.

29. huhtikuuta 2015 ilmoitettiin, että 18. toukokuuta 2015 alkaen sivusto olisi maksullinen. GoSupermodelissa voisi tästä lähtien ylläpitää malliaan kymmenen euron maksulla joka kolmas kuukausi. Maksu eli Superpassi sisältää etuja, kuten virtuaalisen rahansaannin päivittäin. VIP-toiminto poistui sivuston muuttuessa maksulliseksi.

Sivusto suljettiin tiistaina 24. toukokuuta 2016 kello 14.00.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kiss, Jemina: Teenage web fashion network wins £2m backing 9.7.2007. guardian.co.uk. Viitattu 2.8.2009. (englanniksi)
  2. goSupermodel suljetaan fi.gosupermodel.com. Viitattu 23.5.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]