Gary (muusikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomas Keskinen
Gary web.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt18. syyskuuta 1980 (ikä 41)
Ammatti muusikko
tuottaja
säveltäjä
Muusikko
Taiteilijanimi Gary
Tyylilajit rock
Soittimet kitara
Yhtyeet Technicolour
Monday
Ancara
Negative
Levy-yhtiöt EMI
Warner

Tuomas Mikael ”Gary” Keskinen (s. 18. syyskuuta 1980) on suomalainen kitaristi ja toimii nykyisin muusikkona freelancerina, sekä omassa Forte Silence yhtyeessä. Hänelle myönnettiin Lappajärven kulttuuripalkinto itsenäisyyspäivänä 2006. Keskinen soitti kitaraa myös Technicolour-yhtyeessä.

Kevään ja kesän 2008 Keskinen toimi rockyhtye Negativen keikkakitaristina ja 2009 alusta lähtien Ancaran kitaristina. Ancara yhtyeessä Gary lopetti vuonna 2016.[1].

Gary omisti oman levy-yhtiön (Scandal Music Company), jonka artisteihin kuuluvat muun muassa Suomen eturivin Idols-artisteja.

Gary perusti myös uuden yhtiön vuonna 2012, LA hubin, Jimmy Westerlundin kanssa, joka keskittyy suomalaisen musiikin vientiin maailmalle, lähinnä kuitenkin Yhdysvaltoihin.

Gary toimii muusikkona ja säveltäjänä lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten artistien taustavoimissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gary aloitti kitaran soittamisen 12-vuotiaana saatuaan kitaran enoltaan, muusikko Tuomo Övermarkilta. Jo 13-vuotiaana Gary aloitti keikkailun ympäri Suomea tunnettujen iskelmäartistien kanssa. Hänen ensimmäinen oma yhtyeensä, H.I.T.T., kirjoitti levytyssopimuksen Unirecordsin kanssa, vaikka Gary oli vasta 14-vuotias. H.I.T.T. julkaisi kaksi singleä, jotka soivat suomalaisten radiotaajuuksilla tiuhaan tahtiin. Kun Gary oli 16-vuotias, hän lähti opiskelemaan musiikkia ja musiikkiopinnot päättyivät vuonna 2004 Helsingin pop-jazz konservatorioon. Opiskelujen ohella hän soitti Suomen kärkiartistien kanssa eri kokoonpanoissa tehden melkein noin 1000 keikkaa.

Vuonna 2002 perustettiin suosittu Technicolour-yhtye, jossa Gary toimi soolo- ja komppikitaristina. Samaan aikaan hän perusti myös toisen yhtyeen nimeltä Monday. Vuonna 2008 Gary toimi Negativen kitaristina ja vuoden 2009 alussa Gary liittyi Ancara-yhtyeeseen.

Garyn luotsaama Monday-yhtye osallistui Suomen euroviisukarsintaan 2010, mutta ei päässyt jatkoon. Gary on itse säveltänyt heidän siellä esittämänsä biisin ”Play” ja sanoittanut sen yhdessä Mondayn laulajan kanssa.

Rockin' High[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskinen on soittanut myös maailman korkeimman keikan Mount Everestillä marraskuussa 2015. Guinnessin ennätystenkirjaan ennätystä ei virallistettu, kun keikalla ei ollut lippuja myynnissä. Rockin' High projektista on tehty myös elokuva Project Rockin' High[2], joka sai suomen ensi-illan Helsingissä Rakkautta ja Anarkiaa festivaaleilla syyskuussa 2016. Elokuvan ohjasi Matleena Saarensalmi ja tuotannosta vastasi Production House. Elokuva näytettiin myös Ylellä Dokumenttiprojektissa. Kansainvälinen ensi-ilta oli toukokuussa 2017 Italiassa Trento Film Festivaaleilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tenhunen, Anssi: Tuomas "Gary" Keskinen Ancaran kitaristiksi Noise.fi. 25.3.2009. Viitattu 9.10.2013.
  2. Projekti Rockin' High Elonet. Viitattu 14.9.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]