Free! Iwatobi Swim Club

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Free! Iwatobi Swim Club (Free)
Genre urheilu
TV-anime
Ohjaaja Hiroko Utsumi
Studio Kyoto Animation
Lähetyskanavat {{{lähetyskanavat}}}
Alkuperäinen lähetyskierros 4. helmikuuta 201326. syyskuuta 2013
Jaksojen määrä 12 + OVA

Free! Iwatobi Swim Club on japanilainen anime-televisiosarja, jonka on ohjannut Hiroko Utsumi. Sarja alkoi 9. heinäkuuta 2013, se kertoo lukiolaispoikien uintikerhosta. Anime perustuu Kooji Oojin romaaniin High Speed!, joka oli yksi kunniamaininnan saaneista kisatöistä Kyoto Animation Awardeissa vuonna 2011. Sarja on saanut Suomessa yllättävän paljon suosiotalähde?.

Tarinan alussa neljä poikaa Haruka, Makoto, Nagisa ja Rin ovat ennen valmistumistaan ​​peruskouluun. He olivat kaikki osallistuneet uimaturnaukseen ja saivat voiton, mutta myöhemmin poikien tiet eroavat. Vuosia myöhemmin Haruka, Makoto ja Nagisa jälleen tapaavat toisensa, kun he ilmoittautuvat osaksi lukion uimakerhoa. Uimakerhoa ei voi kuitenkaan vielä perustaa, koska jäseniä on liian vähän. Tarinan edetessä uintikerhoon liittyy Rinin pikkusisko Gou sekä yleisurheilukerhon Rei.

Vähän sen jälkeen Australiassa asunut Rin palaa Japaniin. Haruka, Makoto, Nagisa, Rei ja Gou muodostavat Iwatobi High School Swimming Clubin ja työskentelevät yhdessä saadakseen seuran menestymään. Rinin voittaminen ei Harukalle merkitse mitään, toisin kun Rinille Harukan voittaminen on kaikki kaikessa.