Francis Willughby

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Francis Willughby

Francis Willughby (22. marraskuuta 1635 Middleton Hall, Warwickshire3. heinäkuuta 1672 Middleton) oli englantilainen matemaatikko, lintutieteilijä ja kalatieteilijä.

Francis oli Sir Francis Willoughbyn ja tämän vaimon Cassandran ainoa poika. Hän opiskeli Cambridgen yliopistossa vuodesta 1652 ja valmistui kandidaatiksi 1659. Hänet valittiin Royal Societyn jäseneksi jo vuonna 1663. Yhdessä opettajansa ja ystävänsä John Rayn kanssa hän matkusti laajalti Britanniassa ja Euroopassa 1660-luvulla. Tammikuussa 1667/1668 Willughby avioitui Emma Barnardin kanssa (1644–1725) ja heille syntyi ainakin kolme lasta, Francis, Thomas ja Cassandra.

Teoksen Ornithologia libri tres kuvitusta, varislintuja

Willughby kuoli keuhkopussitulehdukseen ja jätti jälkeensä keskeneräiset, itse kuvittamansa kirjoitukset linnuista ja kaloista, jotka Ray julkaisi 1676 nimellä Ornithologia libri tres (Lintutiede) ja 1686 De Historia Piscium. Hänen kirjoituksensa History of Insects jäi kesken, mutta Ray muokkasi sen uudelleen, sen toimitti William Derham ja julkaisi Royal Society vuonna 1710. Matkakirjoitus A Relation of a Voyage made through a great part of Spain, etc julkaistiin osana Rayn teosta Observations ... made in a journey through part of the Low Countries, etc. (1673).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.