First Card

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
First Cardin logo

First Card on Mastercard-järjestelmään kuuluva liikematkustukseen suunnattu yritysluottokortti, jota tarjoaa Suomessa Nordea.[1]

First Card on saavuttanut Ruotsissa noin 35 %:n markkinaosuuden yli 200 000 kortillaan. 75 % Ruotsin suurimmista yrityksistä on valinnut yrityskortti- ja matkatiliohjelmakseen First Cardin.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

First Card Finans Ab perustettiin Ruotsissa vuonna 1990. Se oli Nyman & Schoultz -matkatoimiston kehittämä matkatili- ja yritysluottokorttiratkaisu sen omille yritysasiakkaille.

Matkatoimisto Nyman & Schoultz halusi jatkaa ydintoiminnoissaan ja myi First Card Finans Ab -tytäryhtiön American Expressille 1990-luvun puolivälissä. American Express ei nähnyt järkeväksi kilpailla markkinoilla omien korttiensa kanssa toisella kortilla, joka oli Mastercard-pohjainen, ja myi yrityksen vuonna 1999 NordBanken Finans Ab:lle, jolla ei ollut vielä omaa yrityskorttituotetta. Merita Pankin ja NordBankenin fuusiossa First Card Ab siirtyi osaksi Merita-NordBanken-konsernia, nykyistä Nordeaa.

Nordea toi First Card -tuotteen Suomeen vuonna 2001 ja laajensi vuonna 2005 ohjelman kattamaan koko Pohjoismaat, myös Tanskan ja Norjan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. First Card Nordea. Nordea Bank AB. Viitattu 20.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]