Matkatili

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Matkatili tai matkapalvelutili on laskutusratkaisu yrityksen matkatoimisto-ostoille. Se soveltuu yrityksen koko henkilöstön matkustamiseen ja selkeyttää yrityksen liikematkustamiseen liittyvien ostojen käsittelyä. Oman henkilöstön lisäksi matkatilin kautta voidaan laskuttaa myös ryhmä- tai vierasmatkat.

Matkatilin kautta laskutettaessa yrityksen työntekijöiden ei tarvitse antaa luottokorttinumeroitaan yrityksen sopimusmatkatoimistolle, ja lisäksi muistaa päivittää näitä tietoja, esimerkiksi voimassaoloajan muuttuessa tai korttinumeron vaihtuessa, mikäli kortti on esimerkiksi kadonnut tai varastettu.

Matkatilin laskutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkatilin koontilaskutus selkeyttää matkalaskutusta ja pienentää huomattavasti käsiteltävien laskujen määrää.

Matkatoimisto laskuttaa yleensä kunkin matkan erikseen, mutta matkatilin laskun tullessa vain esimerkiksi kerran kuussa yritys saa maksuaikaa keskimäärin 30 päivää matkatoimisto-ostoilleen.

Matkatilitapahtumat voidaan yrityksen tarpeiden mukaan laskuttaa joko erikseen omana kokonaisuutenaan tai yhdessä korttiostojen kanssa. Kun matkatili- ja korttitapahtumat ovat matkustajan laskulla yhdessä, laskun tarkistaminen nopeutuu.

Tapahtumissa on mukana ns. rikastettua tietoa: muun muassa matkatoimiston saatenumero, kohdepaikka ja matkustuspäivä sekä ALV, joita tavallisessa luottokorttitapahtumassa ei ole.

Matkatilin rinnalle palveluun kuuluu myös yritysluottokortti.

Matkatilitapahtumat ja Matkalaskujärjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumien yhteydessä voidaan välittää yrityksen käyttämän matkalaskujärjestelmän mukainen matkustajan henkilönumero, jolloin tapahtumien kohdistus matkustajille on joustavaa. Kohdistustekijänä voidaan käyttää myös matkustajan nimeä, projektinumeroa tai vaikkapa osastoa/kustannuspaikkaa. Myös matkalaskujärjestelmään välitettävät tapahtumat sisältävät rikastetut tiedot.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]