Fender Bronco

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fender Bronco
Fender Bronco.jpg
Perustiedot
Alkuperäinen valmistaja Fender
Valmistusvuodet 19671981
Rakenne
Rungon tyyppi Kokopuu
Kaulan kiinnitys Pulttikaula
Mensuuri 610 mm (24")
Nauhat 22
Materiaalit
Runko Leppä
Kaula Vaahtera
Otelauta Ruusupuu tai vaahtera
Tekniikka
Talla Fender Steel-vibratalla
Mikrofonit Fenderin yksikelainen mikrofoni
Värit
Värivaihtoehdot musta, valkoinen, punainen

Fender Bronco oli Fenderin vuodesta 1967 vuoteen 1981 valmistama sähkökitaramalli.

Bronco oli monien muiden Fenderin valmistamien kitaroiden, kuten Musicmasterin tavoin lähes samankaltainen kuin vuodesta 1964 eteenpäin valmistettu Mustang; runko ja kaula olivat samanlaiset, mutta mikrofoneja oli ainoastaan yksi ja vibratalla toimi erilaisella mekanismilla. Toisin kuin muissa Mustang-tyylisissä kitaroissa, Broncoa valmistettiin vain lyhytskaalaisena 610 millimetrin (24") mensuurilla, kaksiosaisella vaahterakaulalla ja ruusupuisella otelaudalla. Runko oli tehty lepästä

Bronco, kuten muutkin Mustang-tyyliset kitarat, oli varta vasten suunniteltu aloitteleville kitaristeille, mihin ne solveltuivatkin hyvin lyhyen kaulansa ansiosta. Sen soittaminen oli lyhempisormisillekin helpompaa. Broncoa myytiin paljon pakettina Fender Bronco Amp-vahvistimen kanssa, joka oli myös suunniteltu aloitteleville kitaristeille.

Broncossa oli yksi yksikelainen tallamikrofoni ja Leo Fenderin omalaatuinen vibratalla, jota kutsuttiin epävirallisesti Fender Steel- tai Bronco-vibratallaksi. Tallaa ei ole käytetty muissa kitaroissa.

Vuonna 1981 Broncon valmistus lakkautettiin, hieman ennen Mustangia ja Musicmasteria. Kitarat paikkasi Fender Lead Series-kitarat. Nykyään Bronco-nimeä kantaa enää Squierin valmistama Bronco Bass.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]