FC Emmen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
FC Emmen
Koko nimi Football Club Emmen
Lempinimet Emmen
Perustettu 1925
Kenttä Univé Stadion
– kapasiteetti 8600
Sarja Jupiler League
Puheenjohtaja Paul Aaldering
Päävalmentaja Gerry Hamstra
Joukkueen värit
Kotipeliasu
Joukkueen värit
Vieraspeliasu

FC Emmen on alankomaalainen jalkapalloseura, jonka kotikaupunkina on Emmen. Seura pelaa Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Jupiler Leaguessa, ja se sijoittui sarjassa kaudella (2007-2008) yhdeksänneksi. Seuran kotistadionina toimii Univé Stadion, joka oli käytössä myös nuorten MM-kilpailussa 2005.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FC Emmen perustettiin vuonna 1925. Kun Alankomaissa perustettiin ammattilaisliiga, Emmen päätti jäädä amatööriseuraksi. Lopulta, vuonna 1985, FC Emmen siirtyi ammattilaisseuraksi. Seuran amatöörijoukkue jäi käyttämään nimeä FC Emmen, kun taas ammattilaisjoukkue vaihtoi nimekseen BVO Emmen (Betaald Voetbal Organisatie, jalkapallon ammattilaisorganisaatio). Vuonna 2005 myös ammattilaisseuran nimeksi palasi FC Emmen. Tähän oli kaksi syytä: ensinnäkin nimi FC Emmen kuvasi paremmin seuran historiaa, ja toisekseen Emmenin lähellä oli monia samalta kuulostavia nimiä, kuten PSV, RBC tai ADO.

FC Emmen ei ole koskaan ammattilaisaikana pelannut Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä. Eerste divisiessä se on ollut parhaimmillaan toinen kausina 1995-96 ja 2002-03.

FC Emmenin kotikenttä Univé Stadion.

Merkittäviä entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.