FC Emmen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FC Emmen
Koko nimi Football Club Emmen
Lempinimet Emmen
Perustettu 1925
Kenttä De Oude Meerdijk
– kapasiteetti 8600
Sarja Eerste divisie
Sarjataso 2.
Puheenjohtaja Ronald Lubbers
Päävalmentaja Fred Grim
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

FC Emmen on alankomaalainen jalkapalloseura, jonka kotikaupunkina on Emmen. Seura pelaa kaudella 2022–2023 Alankomaiden korkeimmalla sarjatasolla Eredivisiessä. Seuran kotistadionina toimii De Oude Meerdijk, joka oli käytössä myös nuorten MM-kilpailussa 2005.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FC Emmen perustettiin vuonna 1925. Kun Alankomaissa perustettiin ammattilaisliiga, Emmen päätti jäädä amatööriseuraksi. Lopulta, vuonna 1985, FC Emmen siirtyi ammattilaisseuraksi. Seuran amatöörijoukkue jäi käyttämään nimeä FC Emmen, kun taas ammattilaisjoukkue vaihtoi nimekseen BVO Emmen (Betaald Voetbal Organisatie, jalkapallon ammattilaisorganisaatio). Vuonna 2005 myös ammattilaisseuran nimeksi palasi FC Emmen. Tähän oli kaksi syytä: ensinnäkin nimi FC Emmen kuvasi paremmin seuran historiaa, ja toisekseen Emmenin lähellä oli monia samalta kuulostavia nimiä, kuten PSV, RBC tai ADO.

FC Emmen nousi ensimmäisen kerran Alankomaiden pääsarjaan Eredivisiehen keväällä 2018 Eerste divisien pudotuspelien kautta. Eerste divisiessä se sijoittui toiseksi kausina 1995–1996 ja 2002–2003 sekä voitti ensimmäisen kerran kaudella 2021–2022.

FC Emmenin kotikenttä De Oude Meerdijk.

Merkittäviä entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.