European Satellite Navigation Industries

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

European Satellite Navigation Industries oli länsi-eurooppalaista Galileo-satelliittinavigaatiokonstellaatiota kehittävä teollisuusyritysten yhteenliittymä.

Sen alkuperäinen nimi oli Galileo Industries. Nimi muuttui lähinnä sen takia, että yksi pääomistajista sai uuden pääomistajan, kun Alcatel Alenia Space-yritys muuttui Thalesin vetämäksi Thales Alenia Space -yhtiöksi vuoden 2006 lopulla.

ESNI:n omistajat ovat Thales, Finmeccanica, EADS Astrium ja Galileo Sistemas y Servicios, joka puolestaan on seitsemän espanjalaisen yrityksen yhteisyritys.

Yhtiö sai alallaan likimain monopoliaseman EU:ssa.

Yhtiön pääkonttori on Ottobrunnissa Saksassa ja miltei samantasoinen sivutoimisto on myös Roomassa. Yhtiössä on noin 200 toimihenkilöä, joista useat on deponoitu omistajayhtiöistä.

Yritys ei pystynyt keräämään julkisen sektorin ja yrityssektorin yhteisrahoitusmallin vaatimaa yritysrahoitusta Galileon kehittämiseen vaan sen johtava rooli Galileo-ohjelmassa purettiin 2007-2008. Tämän jälkeen ESA toimii Galileon pääurakoitsijana ja ESNIS-yhtiön avainyhtiön ESAn alla eri segmenttien (satelliitit, laukaisut, maa-asemat) pääalihankkijoina.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]