Eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä on vähintään kahden EU-valtiossa sijaitsevan yrityksen tai luonnollisen henkilön yhteistoimintaansa varten perustama yhtymä. Etuyhtymän lyhenne on suomeksi ETEY, ruotsiksi ja englanniksi EEIG.

Etuyhtymän tarkoitus on helpottaa ja kehittää jäsentensä taloudellista toimintaa mutta ei tuottaa itselleen voittoa. Sen tarkoitus on edesauttaa valtioiden rajojen yli ulottuvaa yhteistoimintaa. Etuyhtymässä voi olla korkeintaan 500 työntekijää.

Etuyhtymän kotipaikan on sijaittava EU:ssa. Etuyhtymän voi perustaa ilman pääomaa. Se ei voi ottaa vastaan sijoituksia yleisöltä.

Etuyhtymän suomenkielisessä nimessä on oltava sanat eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä tai lyhenne ETEY. Ruotsiksi vastaavat nimitykset ovat europeisk ekonomisk intressegruppering ja EEIG.[1]

Etuyhtymää verotetaan Suomessa kuten muitakin yhtymiä.

Etuyhtymä on Suomessa harvinainen. Kaupparekisterissä oli vuonna 2014 yksi eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä (BONUS-Baltic Organisations Network for Funding Science ETEY) sekä yksi sellaisen sivuliike (Emmerce EEIG).[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]