Eugène Schueller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eugène Schueller (20. maaliskuuta 188123. elokuuta 1954) oli ranskalainen liikemies ja L’Oréalin, maailman johtavan kosmetiikka- ja kauneustuotteita valmistavan yhtiön perustaja.[1]

Ura ja L’Oréalin ensiaskeleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eugène Schueller valmistui vuonna 1904 kemistiksi koulusta nimeltään École nationale supérieure de chimie de Paris. Vuonna 1907 Schueller kehitti hiusten värjäykseen soveltuvan aineen. Eugène kehitti ja valmisti omia tuotteitaan ja myi niitä Pariisin kampaajille. Tätä ennen hiuksia oli värjätty vain hennalla tai mineraalisuoloilla, kun taas Schuellerin tuotteilla sai monia eri värisävyjä ja luonnollisemman näköisen lopputuloksen.[2] Hän kutsui keksintöään Oréaleksi. Tästä alkoi L’Oréalin historia.

Vuonna 1909 Eugène perusti yrityksen, Société Française de teintures inoffensives pour cheveux, josta myöhemmin tuli L’Oréal. Yhtiön periaatteet, tutkimus ja kiinnostus kauneuden hoitoon, suuntasivat sen kohti hyvää tulevaisuutta ja L’Oréalia.

1930-luvun puolivälissä Schueller tuki taloudellisesti nimellä La Cagoule tunnettua fasistista terroristijärjestöä. Heillä oli muutamia yhteisiä kokouksia L’Oréalin pääkonttorissa. Ryhmän toiminta kuitenkin loppui vuonna 1937 epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen monien jäsenten joutuessa vangituiksi. L’Oréal otti La Cagoule -ryhmästä jäseniä hallitukseensa toisen maailmansodan jälkeen, mm. Jacques Corrèzen, joka toimi toimitusjohtajana L’Oréalin Yhdysvaltain sektorilla.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schueller meni naimisiin 1909, sai tyttären 1922 ja jäi leskeksi 1927.[1] Tytär, Liliane Bettencourt jäi myöhemmin André Bettencourtin leskeksi. Heilläkin oli vain yksi tytär, Françoise Meyers, joka on L’Oréalin hallituksen jäsen. Liliane Bettencourt on maailman rikkaimpia naisia, mutta hän on dementoitunut ja perheensä holhouksessa vuodesta 2010 alkaen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Eugène Schueller LExpress Fiches. Viitattu 14.8.2014.
  2. L'Oreal group history: The first steps, constructing a model L'Oreal. Viitattu 14.8.2014.