Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etsiväpari Shakespeare & Hathaway
Shakespeare & Hathaway: Private Investigators
Tyyli Komedia
Draama
Mysteeri
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Paul Matthew Thompson
Jude Tindall
Pääosissa Mark Benton
Jo Joyner
Alkuperämaa Iso-Britannia
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Iso-Britannia BBC One
Suomi Yle TV1
Esitetty 26. heinäkuuta 2018 – jatkuu
Tuotantokausia 4
Jaksoja 40
Tuotanto
Tuottaja(t) Ella Kelly
Vastaava(t) tuottaja(t) Will Trotter
Säveltäjä(t) Debbie Wiseman
Tuotantoyhtiö(t) BBC Studios
Aiheesta muualla
BBC:n verkkosivusto
IMDb

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway on brittiläinen draamamysteeritelevisiosarja, joka sijoittuu Stratford-upon-Avoniin ja jonka on tuottanut BBC Birmingham. Toisen kauden esittäminen aloitettiin 25. helmikuuta 2019.[1][2] Kolmannen kauden esittäminen aloitettiin 3. helmikuuta 2020.[3] Neljäs kausi on tilattu esitettäväksi vuonna 2022.[4]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa yksityisetsivät Frank Hathaway (Mark Benton) ja Lu Shakespeare (Jo Joyner) sekä heidän apulaisensa Sebastian Brudenell (Patrick Walshe McBride) palkataan eri tehtäviin, joihin rikoskomisario ja Frankin entinen pari Christina Marlowe (Amber Aga) (kausilla 1-2), rikosylikonstaapeli Joe Keeler (Tomos Eames) ja konstaapeli Viola Deacon (Yasmin Kaur Barn) (kaudella 3) sekä muut poliisit liittyvät, kun jotain vakavampaa tapahtuu. Frank ja Lu saavat heiltä välillä apua. Frankia ja Luta auttaa myös välillä Gloria Fonteyn (Roberta Taylor) muun muassa asujen kanssa, joilla yleensä Sebastian solutetaan jonnekin. Sebastian asuu Glorian kaupan yläkerrassa.

1. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entinen poliisi Frank Hathaway on nykyisin yksityisetsivä apulaisensa Sebastian Brudenellin kanssa. Ensimmäisessä jaksossa Lu Shakespeare palkkaa heidät selvittämään, että onko hänen sulhasensa huijari ennen tämän ja Lun häitä. Frank onnistuu selvittämään sulhasen olevan huijari, mutta tämä onnistuu silti jatkamaan häät. Häät keskeytetään, kun sulhanen tapetaan. Rikoskomisario Christina Marlowe ja rikosylikonstaapeli Joe Keeler pitävät Luta syyllisenä ja Frankin pitää selvittää totuus, joka selviää. Tämän jälkeen Lu haluaa tulla myös etsiväksi ja Frank ottaa hänet vastahakoisesti koeajalle. Sarjan edetessä Lusta, Frankista ja Sebastianista on tullut hyvät kumppanit.

2. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella kaudella Frank ja Lu jatkavat tapausten selvittämistä. Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa Lulla on koe, jonka läpäistyään hänestä tulisi virallinen yksityisetsivä. Lu on hermostunut kokeen takia ja hänellä ja Frankilla on samalla tapaus. Lu keksii kokeen kysymyksen avulla tapauksen ratkaisun ja rastittaa kokeen tehtävät sattumanvaraisesti (koe on monivalintatehtäviä). Hän kuitenkin jättää kokeen uusimispyynnön, joka evätään, koska Lu läpäisi kokeen. Kauden viimeisessä jaksossa Marlowe kertoo Lulle, miksi Frank joutui jättämään työnsä. Eräs 6-vuotias lapsi siepattiin ja murhattiin. Frank ja Marlowe tiesivät, että kuka oli syyllinen ja jotta oikeus toteutuisi Marlowe piilotti syyllisen kotiin lapsen hyrrän, joka myöhemmin löydettiin. Marlowe jäi kiinni, mutta Frank otti syyn niskoilleen ja sovittiin, että hän jäisi varhaiseläkkeelle.

3. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Frank ja Lu jälleen ratkaisevat tapauksia. Tällä kaudella Marlowe on saanut ylennyksen ja siirretty erikoisjoukkoihin. Joe Keeler jää johtamaan poliisiasemaa ja Frank ja Lu eivät saa enää apua poliisilta, koska toisin kuin Marlowe, Keeler ei voi sietää Frankia. Frank ja Lu saavat hieman apua konstaapeli Viola Deaconilta, joka ei kuitenkaan auta heitä paljoa, sillä pelkää poliisiuransa takia.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli
 Mark Benton  Frank Hathaway  
 Jo Joyner  Luella "Lu" Shakespeare  
 Patrick Walshe McBride  Sebastian Brudenell  
 Amber Aga  rikoskomisario Christina Marlowe (kaudet 1-2)  
 Tomos Eames  rikosylikonstaapeli Joseph "Joe" Keeler  
 Roberta Taylor  Gloria Fonteyn  
 Yasmin Kaur Barn  konstaapeli Viola Deacon (kausi 3)  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]