Etelä-Afrikan kirkkojen neuvosto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SACC:n tunnus.

Etelä-Afrikan kirkkojen neuvosto (engl. South African Council of Churches, SACC) on Etelä-Afrikan kristittyjen kirkkojen ekumeeninen järjestö, jonka jäseninä on 26 maassa toimivaa kirkkoa ja kristillistä yhteisöä. Neuvoston päämaja on Khotso Housessa Johannesburgissa. Kirkkojen neuvostolla oli merkittävä rooli Etelä-Afrikan apartheidin vastaisessa kamppailussa ja sen entinen pääsihteeri arkkipiispa Desmond Tutu on palkittu työstään Nobelin rauhanpalkinnolla.

Etelä-Afrikan kirkkojen neuvostolla oli keskeinen osuus kontekstuaalisen teologian leviämisessä ja sen johdossa toimi lukuisia tämän suuntauksen edustajia kuten Desmond Tutu vuosina 1978−1985 ja Beyers Naudé 1985−1988.[1]

Vuonna 1988 Etelä-Afrikan silloinen lain ja järjestyksen ministeri Adriaan Vlok ja pääministeri Pieter Willem Botha järjestivät neuvoston päämajaan pommi-iskun kostoksi järjestön apartheidin vastaisesta toiminnasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. South African Christianity Contextual Theology Black Theology African Christianity Homepage. Viitattu 6.5. 2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.