Erämaan kutsu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Erämaan kutsu
The Call of the Wild
Alkuperäisteos
Kirjailija Jack London
Kieli englanti
Genre romaani
Julkaistu 1903
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Erämaan kutsu (engl. The Call of the Wild) on Jack Londonin romaani vuodelta 1903. Romaani kertoo koirasta, josta tulee susilauman johtaja.[1] Teos on Londonin tunnetuimpia.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan päähenkilö on bernhardinkoiran ja skotlanninpaimenkoiran risteytys nimeltä Buck. Buck on kalifornialainen koira, joka varastetaan ja myydään Yukoniin kullankaivajille vetokoiraksi. Koiravaljakossa ollessaan ihmiset huomaavat, että Buck on poikkeuksellisen vahva. Buck joutuu tappeluun mustasukkaisen ja itsekkään Spitz-huskyn kanssa, joka johtaa laumaa, ja voittaa sen päästen täten johtokoiraksi. Myöhemmin se joutuu kokemaan huonoa kohtelua, kunnes erakko Thornton ottaa sen hoiviinsa. Buckilla on kuitenkin esi-isiensä luonto verissään, ja villi erämaa houkuttelee sitä jatkuvasti puoleensa. Buck liittyy susilaumaan ja pyrkii sen johtajaksi. Jälkeenpäin intiaanit tappavat Thorntonin ja Buck kostaa ihmisille tappaen ne pudottamalla ne rotkoon. Tämän jälkeen se vetäytyi kokonaan susilauman luokse eikä ole sen jälkeen ollut kosketuksissa ihmiseen.

Elokuvat ja sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomennoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”London, Jack”, Spectrum tietokeskus. 16-osainen tietosanakirja. 7. osa, Lis–Mil. Helsinki: WSOY, 1978. ISBN 951-0-07246-X.
  2. Nuernberg, Susan: The social and artistic vision of Jack London is relevant today Sonoma News. 27.5.2016. Arkistoitu 22.1.2017. Viitattu 22.1.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiaineisto
Wikiaineisto
Wikiaineistoon on tallennettu tekstiä aiheesta: