Eroja ja sovintoja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eroja ja sovintoja
Tyyli draama
Kestoaika 18–25 minuuttia
Pääosissa
Alkuperämaa  Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Verkko
Julkaistu 2023
Tuotantokausia 1
Jaksoja 8
Tuotanto
Tuottaja(t)
Vastaava(t) tuottaja(t)
Ohjaaja(t)
Käsikirjoittaja(t)
Leikkaaja(t) Markus Leppälä
Lavastaja(t) Heidi Jokinen
Kuvaaja(t) Jarmo Kiuru
Tuotantoyhtiö(t) Making Movies
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Eroja ja sovintoja on suomalainen Elisa Viihteen alkuperäisdraamasarja, jonka julkaiseminen alkoi maksullisessa Ruutu+-suoratoistopalvelussa 16. lokakuuta 2023. Sarjan ovat käsikirjoittanet Paula Mononen sekä Kaarle Aho ja ohjanneet Ulla Heikkilä sekä Jan Forsström. Sen pääosissa näyttelevät Pirjo Lonka, hänen puolisonaan Tommi Korpela ja vanhempinaan Rea Mauranen ja Heikki Nousiainen. Sivuosissa asiakaspariskuntina näyttelevät muun muassa Ria Kataja ja Janne Reinikainen sekä Lauri Maijala ja Niina Koponen.[1]

Sarjan keskiössä on psykologina työskentelevä Johanna (es. Pirjo Lonka), joka sovittelee työkseen eronneiden pariskuntien huoltajuuskysymyksiä. Oman isän sairastuessa ja äidin päättäessa 50-vuotisen avioliiton, Johanna hän alkaa kyseenalaistamaan sekä käsityksiään vanhemmistaan että oman avioliittonsa tulevaisuuden.[2]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Pirjo Lonka  Johanna  
 Tommi Korpela  Matti  
 Ona Huczkowski  Henriikka  
 Rea Mauranen  Marita  
 Heikki Nousiainen  Heikki  
 Rosanna Kemppi  Irina  
 Karim Rapatti  Andy  
 Ria Kataja  Katariina  
 Janne Reinikainen  Marko  
 Niina Koponen  Seidi  
 Lauri Maijala  Juhis  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Nimi Julkaisu Ruutu+:ssa Ikäraja
1 Niin kuin mä olisin joku ulkopuolinen 16. lokakuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
2 Ettei sitten vanhana kaduta Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
3 Mä en haluu et joku vieras mies kasvattaa mun lasta 23. lokakuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
4 Vihan tunteet kuuluu eroprosessiin 30. lokakuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
5 Meillä on tässä nyt ihan oikea kriisi 6. marraskuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
6 Ei ole mitään tunteita 13. marraskuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
7 Tämmöstä tää on. Kuuluu sopimukseen. 20. marraskuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
8 Ei se maailma ollut mihinkään lähdössä 27. marraskuuta 2023 Kuvaohjelman ikäraja 7 Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]