Enontekiön kirjasto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Enontekiön kirjasto
Sijainti Puistomäentie 2, Enontekiö
Perustettu 1932
Kotisivut

Enontekiön kirjasto on perustettu vuonna 1932. Kirjasto aloitti toimintansa Hetan kansakoulun tiloissa. Vuonna 1986 kirjasto siirsi toimintansa Enontekiön koulun yhteyteen.[1]

Vuonna 2016 Enontekiön sivistyslautakunta esitti kirjaston ja kulttuuritoimen lakkauttamista päästääksen kunnanvaltuustoon asettamaan talousarvioraamiin. Palveluja ei lakkautettu, koska kyseessä ovat lakisääteiset palvelut.

Enontekiön kirjaston alueella palvelee myös Yhteispohjoismainen kirjastoauto, joka on Norjan, Ruotsin ja Suomen alueilla kulkeva yhteinen kirjastoauto. Kirjastoauton toiminta alkoi 30. kesäkuuta 1979 ja auto kulkee Enontekiön, Kautokeinon ja Muonion kunnissa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alatalo, Marja: ”On se hyvä, että ees kirjastoauton väki käy pirtissä” : Yhteispohjoismaisen kirjastoauton asiakaskysely (PDF) (Tieto löytyy opinnäytteen 11. sivulta.) theseus.fi. 2017. Viitattu 31.7.2017. (suomeksi)
  2. Alatalo, Marja: ”On se hyvä, että ees kirjastoauton väki käy pirtissä” : Yhteispohjoismaisen kirjastoauton asiakaskysely (PDF) (Tieto löytyy opinnäytteen 8. ja 19. sivulta.) theseus.fi. 2017. Viitattu 31.7.2017. (suomeksi)
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.