Emily Giffin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Emily Giffin (s. 20. maaliskuuta 1972 Baltimore, Maryland, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen viihde- ja bestseller-kirjailija ja juristi. Hän asuu Atlantassa.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emily Giffin syntyi 20. maaliskuuta 1972 Baltimoressa, Marylandissa. Hän meni lukioon Napervillessä, Illinoisissa, missä hän oli luovan kirjoittamisen kerhossa ja toimi koulun lehden päätoimittajana. Giffin suoritti perustutkinnon Wake Forest -yliopistossa, minkä jälkeen hän meni Virginian yliopistoon opiskelemaan lakia. Giffin valmistui sieltä juristiksi vuonna 1997 ja meni Manhattanille Winston & Strawn -toimiston palvelukseen riita-asioiden osastolle, mutta päätti pian jatkaa kirjoittamista vakavasti.

Vuonna 2001 Giffin muutti Lontooseen ja alkoi kirjoittaa täyspäiväisesti. Kahdeksan kustantajaa hylkäsi hänen ensimmäisen nuorten kirjansa, Lily Holding True, mutta häntä ei lannistettu. Giffin alkoi kirjoittaa uutta kirjaa, silloin nimellä Rolling the Dice, josta tuli bestseller-kirja Rakkaus lainassa.

Vuosi 2002 oli Giffinille tärkeä vuosi. Hän meni naimisiin, löysi agentin ja solmi kahden kirjan sopimuksen St. Martin's Pressin kanssa. Tehdessään korjattua versiota Rakkaus lainassa -kirjasta, hän sai idean kirjan jatko-osaan Rakkauden pudotuspeliin. Vuonna 2003, Giffin muutti miehensä Hartley Blahan kanssa Englannista Atlantaan, Georgiaan. Muutamaa kuukautta myöhemmin, uudenvuodenaattona, hän synnytti identtiset kaksospojat, Edwardin ja Georgen.

Rakkaus lainassa julkaistiin keväällä 2004 ja sitä seurasi Rakkauden pudotuspeli vuonna 2005. Giffinin kolmas teos, Vauvanpitävä, julkaistiin vuonna 2006.

Vuoden 2007 Giffin vietti kirjoittamalla neljännen teoksensa valmiiksi ja hänen tyttärensä Harriet syntyi samana vuonna 24. toukokuuta.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Elina Jäntti, Virka-aikakirjailija, Me Naiset 38/2008, s. 19

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]