Elly Beinhorn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elly Beinhorn (1937)
Kuvassa todennäköisesti Elly Beinhorn "lentävä reportteri". Beinhorn saavutti jo ennen toista maailmansotaa kuuluisuutta eräänä taitavista saksalaista lentäjänaisista. Koska hän halusi jatkaa lentämistä myös sodan jälkeen, joutui hän Saksan lentokiellon takia ostamaan koneen Sveitsistä (kuvan amerikkalaisvalmisteisen Piper J-3C-65 Cub -koneen, rekisteritunnukseltaan HB-OAM)

Elly Beinhorn (30. toukokuuta 190728. marraskuuta 2007) oli saksalainen lentäjä.

Beinhorn syntyi Hannoverissa. Hän tuli tunnetuksi "maailman nopeimman pariskunnan" toisena osapuolena: hänen miehensä oli Bernd Rosemeyer[1], joka kuitenkin kuoli jo vuonna 1938.

Beinhorn ja Rosemeyer menivät naimisiin 13. heinäkuuta 1936, ja heille syntyi poika Bernd Jr. marraskuussa 1937. Miehensä kuoleman jälkeen Beinhorn meni vuonna 1941 uusiin naimisiin ja sai Stephanie-tyttären.

Beinhorn muutti toisen maailmansodan jälkeen Sveitsiin ja jatkoi lentämistä 51-vuotiaaksi saakka. Hän kirjoitti myös useita teoksia, kuten omaelämäkerran. Hän kuoli Ottobrunnissa marraskuussa 2007 täytettyään puolta vuotta aiemmin sata vuotta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Elly Beinhorn.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.