Elizabeth Arden

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elizabeth Arden

Elizabeth Arden (31. joulukuuta 1878 Woodbridge, Ontario, Kanada18. lokakuuta 1966 New York, Yhdysvallat) oli kanadalaissyntyinen liikenainen joka rakensi kosmetiikkaimperiumin Yhdysvalloissa. Hänen oikea nimensä oli Florence Nightingale Graham, mutta noin 1908–1909 hän otti ammattinimekseen Elizabeth Ardenin.[1].

Alkuperäisen nimensä innoittamana hän opiskeli ensin sairaanhoitajaksi. Opiskeluaikana hän huomasi, että hieronnalla ja hyvällä fyysisellä kunnolla saattoi vaikuttaa ihon ulkonäköön. Vuonna 1908 hän muutti Torontosta New Yorkiin, missä hän ryhtyi Fifth Avenuella sijainneen pienen kauneussalongin omistajan yhtiökumppaniksi. Hänellä sanottiin olevan erehtymätön maku ja häntä pidettiin muodin asiantuntijana. Vähitellen hän avasi kuuluisia punaovisia salonkeja eri puolille Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Kaukoitää. Hän toimi yhtiönsä johdossa kuolemaansa asti.[1].

Hän loi käsitteen "brändi" yhdessä toisen kosmetiikka-alan uranuurtajan, Helena Rubinsteinin kanssa. Arden oli ja on edelleenkin tunnettu myös punaovisista kauneussalongeistaan.

Elizabeth Ardenin tuotteita myydään ympäri maailmaa edelleen runsaasti. Yhtiön mannekiinina on toiminut muun muassa näyttelijä Catherine Zeta-Jones.

Elizabeth Ardenin kosmetiikkatuotesarja sisältää ihonhoitotuotteita, meikkejä sekä tuoksuja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaari Utrio, Una Nuotio, Taina Heikkilä: Rusoposkia, huulten purppuraa, Tekniikan museo 1995, ISBN 951-95233-6-7

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kaari Utrio, Una Nuotio, Taina Heikkilä, s. 36

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.