Elimäen vaakuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elimäen vaakuna (1951–2008)

Elimäen vaakuna oli Elimäen kunnan tunnus. Se esiteltiin ensimmäisen kerran 26. toukokuuta 1951 Elimäen kunnanvaltuuston kokouksessa. Vaakunan on suunnitellut taiteilija Gustaf von Numers everstiluutnantti Eero-Eetu Saarisen aiheiden pohjalta. Elimäen liityttyä Kouvolaan 1. tammikuuta 2009 vaakuna ei enää edusta itsenäistä kuntaa vaan siirtyi kotiseutuvaakunaksi.

Elimäen vaakunan hopeisessa yläkentässä on musta, takajaloillaan seisova kruunupäinen ratsuhevonen, jonka kruunu, valjaat ja varukset ovat kultaiset. Punaisessa alakentässä on kaksi hopeista päivätyökapulaaselvennä ristissä ja niiden yläpuolella on hopeinen neliapila.

Wrede af Elimä -suvun vaakuna.

Ratsuhevosen aihe on saatu Wrede af Elimä -aatelissuvun vaakunasta ja se symboloi uhrautuvaisuutta ja isänmaanrakkautta. Alakentän päivätyökapulat viittaavat Elimäen yhteiskunnalliseen historiaan, torpparilaitokseen ja kuvaavat menneiden sukupolvien työtä. Kaateisena olevat kapulat kuvaavat torpparilaitosjärjestelmän kuuluvan menneisyyteen. Neliapila kuvaa Elimäen kunnan pääelinkeinoa, maanviljelyä.

Vaakuna muuttui epäviralliseksi kotiseutuvaakunaksi vuonna 2009 kunnan liityttyä osaksi Kouvolan kaupunkia.

Vaakuna muistuttaa paljon Bromarvin vaakunaa, jonka suunnitteli myös von Nurmes ja joka vahvistettiin edellisenä vuonna.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]