Eddie Chambers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eddie Chambers
Henkilötiedot
Koko nimi Eddie Chambers
Syntynyt29. maaliskuuta 1982
Philadelphia, Yhdysvallat
Kansalaisuus Yhdysvallat
Nyrkkeilijä
Lempinimi Fast
Pituus 185 cm
Paino 99,8 kg
Painoluokka Raskassarja
Kätisyys Oikea
Ammattilaistilastot
Ottelut 47
Voitot 42
– tyrmäysvoitot 23
Tappiot 5
Ratkaisemattomat 0
Aiheesta muualla
www.fasteddiechambers.com

Eddie Chambers (s. 29. maaliskuuta 1982 Pittsburgh, Pennsylvania, Yhdysvallat) on amerikkalainen raskaansarjan nyrkkeilijä. Hän on kotoisin Philadelphiasta, Pennsylvianiasta. Chambers on 185 cm pitkä.[1] Amatööriuraalla Chambers otteli n 80 ottelua voittaen Pennsylvian osavaltion mestaruuden.[1]

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chambers ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2000 vain 18 vuoden ikäisenä. Uransa ensimmäiset 5 vuotta hän otteli tuntemattomia iskijöitä vastaan, kunnes vuonna 2005 hän kohtasi Ross Purittyn ja Robert Hawkinsin. Vuonna 2007 Chambers pääsi mukaan turnaukseen, jossa ratkottiin IBF-liiton haastaja ukrainalaiselle Volodymyr Klytškolle. Hän voitti Calvin Brockin, mutta hävisi Alexander Povetkinille viimeisessä ottelussa pistein.

Viime ottelussaan Chambers voitti entisen WBC liiton mestari Samuel Peterin tuomariäänin täysien erien jälkeen.

Viimeksi Chambers otteli 04.07.2009 Color Line Arenalla Saksan Hampurissa voittaen Alexander Dimitrenkon enemmistöpäätöksellä kahden tuomarin nähtyä Chambersin voittajana ja yhden saatua kamppailu tasatulokseen. Kamppailu oli WBO liiton eliminaattoriottelu jossa haettiin liiton mestarin seuraava haastaja.

20. maaliskuuta 2010 Chambers kohtasi Vladimir Klitškon ottelussa, jossa panoksena oli IBF-, WBO- ja IBO-maailmanmestaruusvyöt. Chambers oli ottavana osapuolena koko ottelun ajan ja joutui lopulta viimeisessä erässä tyrmätyksi.

Nyrkkeilytyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chambersin ottelusilmä on usein huipputerässä.[1] Chambersin nyrkkeily perustuu nopeuden hyödyntämiseen ja hyvään puolustukseen.[1] Tarpeen vaatiessa Chambers myös kykenee liikkumaan kehässä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]