Džemal Hadžiabdić

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Džemal Hadžiabdić eli Jamal Hadji (s. 25. heinäkuuta 1953 Mostar, Jugoslavia[1]) on hertsegovinalainen jalkapallovalmentaja ja entinen pelaaja.

Ura pelaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puolustuspäässä pelannut Hadžiabdić aloitti uransa kotikaupunkinsa Mostarin joukkueessa Veležissa, missä hän pelasi Jugoslavian pääsarjassa vuosina 1971–1980 kaikkiaan 217 ottelua, joissa hän teki kolme maalia.[1] 1980 Hadžiabdić siirtyi Englannin 2. divisioonan walesilaisseuaan Swanseaan, jossa hän vakiinnutti paikkansa kokoonpanossa vasempana laitapuolustajana ja auttoi seuran nousemaan kauden päätteeksi pääsarjaan. Walesin cupin "Jimmy" voitti seurassa kahteen otteeseen.[2] Hadžiabdić lopetti uransa kauden 1982/83 päätteeksi[1].

Jugoslavian maajoukkueessa Hadžiabdić pelasi 20 ottelua.[1] Hän edusti maajoukkuetta Jugoslaviassa pelatussa 1976 EM-lopputurnauksessa[3].

Valmentajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajauransa jälkeen Hadžiabdić on valmentanut lukuisia joukkueita. Hän johdatti qatarilaisen al-Ittihadin lukuisiin liiga- ja cup-mestaruuksiin. 1998 Ranskan MM-kisojen karsintojen loppuvaiheessa hän tuli Qatarin maajoukkueen päävalmentajaksi.[4] Sittemmin hän on jatkanut valmennusuraansa Qatarissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]