Ashen Empires

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Dransik)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ashen Empires
Kehittäjä Zarquon
Julkaisija Iron Will Games
Julkaistu 2000
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto roolipeli
Alusta Windows
Jakelumuoto Ladattava
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ashen Empires (AE) on keskiaikaiseen fantasiamaailmaan sijoittuva isometrinen MMORPG, jota ylläpitää Pixel Mine. Pelin aikaisempi versio Dransik oli merkittävä julkaisu MMORPG-genressä vuonna 2000. Pelin betatestauksessa osaanottajia oli tuhansia. Nykyisin pelaajamäärä on huomattavasti pienempi kuin beta-aikoina, mutta uusia pelaajia tulee peliin lähes päivittäin.

Serverit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kaksi serveriä. Voit pelata joko Heroes (PvP eli Player vs. Player) tai Legends (PvE eli Player vs. Environment) -serverillä. Kummallakin servereistä on koko serverin laajuinen ns. "general chat", johon voi liittyä chat ikkunan kautta. Legends-serverin pelaajat ovat useimmiten ystävällisiä toisilleen ja juttelevat toistensa kanssa. Heroes-serverillä taas pelaajien välinen taistelu aiheuttaa eripuraa pelaajayhteisön sisällä, ja killat taistelevat usein toisiaan vastaan.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rodut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orc-rodun hahmo Valinor saaren aloituskaupungissa.

Pelissä on kolme rotua: ihmiset (Human), yöhaltijat (Night Elf) ja örkit (Orc).

Örkit (Orc)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Örkeillä on muihin rotuihin nähden enemmän terveyttä (healthia) ja örkkien ei tarvitse levätä kuntoa (staminaa) niin kauan kuin muiden rotujen. Vastapainoksi örkeillä on huonompi maine (reputation) kuin muilla roduilla

Yöhaltijat (Night Elf)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yöhaltijat ovat ketteriä väistämään iskuja ja näkevät hyvin pimeässä. Heillä on neutraali maine aloitusvaiheessa.

Ihmiset (Human)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihmisillä on parempi maine kuin muilla roduilla. Ihmisillä ei ole erikoisominaisuuksia, vaan ne ovat tasapainotettu örkkien ja yöhaltijoiden välille.

Hahmoluokat (Class)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinaisia hahmoluokkia pelissä ei ole. Voit saada kaikki taidot täyteen tasoon riippumatta mistään valinnoistasi. Hahmosi kehittyessä joudut sijoittamaan pisteitä (orb) joko voimaan (strength), ketteryyteen (dexterity), älykkyyteen (intelligence) tai ruumiinrakenteeseen (constitution).

Voima vaikuttaa hahmosi esineiden kantomäärään ja lähitaistelu (meelee) vahinkomäärään. Ketteryys auttaa väistelemään iskuja. Älykkyys parantaa velhojen hyökkäysvoimaa sekä kunnon palautumista, ja ruumiinrakenne antaa hahmollesi lisää terveyttä.

Kauppataidot (tradeskill)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi pelin parhaista ja käytetyimmistä osuuksista ovat tradeskillit. Alkuvaiheessa pelaajan taso nousee nopeimmin käyttämällä tradeskillejä. Pelaajat voivat olla mestareita kaikissa tradeskilleissä, mutta yhdenkin vieminen enimmäistasolle vaatii paljon aikaa.

Mining (Louhinta), Forging (Takominen) ja Smelting (Sulattaminen)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louhinnalla saamista kivistä voit sulattaa harkkoja, joista voit takoa erilaisia esineitä. Tarvitset louhiaksesi hakun, sulattaaksesi kuumennetun sulatusuunin ja takoaksesi vasaran ja alasimen.

Farming (Maanviljely)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maanviljelyssä kaivat ensin lapiolla kuopan, johon istutat siemenet. Siemenistä kasvaa sitten pensas, jonka sadon voit käydä n. 10 minuutin kuluessa korjaamassa.

Lumberjacking (Puunhakkuu), Milling (Sahaus) ja Carpentry (Puukäsityö)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puuseppä hakkaa ensiksi halkoja puusta, sahaa ne sitten laudoiksi ja tekee lopuksi puisia esineitä, vaikkapa säilytysarkkuja.

Cooking (Kokkaus)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokkausta on kahdentyyppistä. Voit joko paistaa lihoja uunissa, tai voit leipoa sekoittamalla kulhoon jauhoja ja vettä jne. Ruuasta saa ns. "buffeja" eli hetken aikaa kestäviä parannuksia hahmollesi.

Alchemy (Alkemia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkemiassa sinun täytyy sekoittaa erilaisia aineita saadaksesi aikaan taikajuomia (potion).

Maksut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ashen Empiresissä otettiin 05.02.2007 käyttöön "Game Token" järjestelmä. Tämän uuden järjestelmän myötä peliä on mahdollista pelata ilmaiseksi vaikka maksimitasolle saakka, mutta maksavat jäsenet saavat paljon etuja. Jokaisen pelaajan nimen edessä näkyy joko kultainen, hopeinen, pronssinen tai timanttinen ikoni. Tämä kertoo kyseisen pelaajan jäsenyyden tasosta. Tunnukset, joilta loppuu kulta tai hopea jäsenyys, ja joilla ei ole timanttia, palaavat automaattisesti pronssitasolle.

Gold (kulta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultatason tunnus tarkoittaa, että jäsen on maksanut vähintään kuukauden ajan jäsenyyttä. Kultatason tunnuksia voi ostaa yhden kuukauden, kolmen kuukauden ja kuuden kuukauden erissä.

Diamond (timantti)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timanttitunnuksen omistaja on maksanut kuuden kuukauden ajan jäsenyyttä.

Silver (hopea)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hopeatason tunnuksen omistaja on maksanut alle kuukauden jäsenyyttä. Hopeatason tunnukset on jaoteltu yhden päivän, kolmen päivän ja yhden viikon eriin.

Bronze (pronssi)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pronssitason pelaaja ei ole maksanut tunnukselleen jäsenyyttä. Pronssitason pelaaja voi tutkia koko maailmaa mukaan lukien lisäosien alueita, mutta heillä on silti suuria rajoituksia:

Pronssi-tunnuksilla on rajoitettu sitä, kuinka paljon kokemuspisteitä (experience point) voit päivän aikana kerätä, ja mitä esineitä voit löytää ja/tai tehdä. He eivät myöskään voi vaihtaa esineitä toisten pelaajien kanssa, eivätkä mennä partyihin (useamman pelaajan muodostama ryhmä). He eivät myöskään voi vahingoittaa toisia pelaajia, jollei heitä itseään vahingoiteta ensin.

Hinnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Game tokeneita voi tilata viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen viiden dollarin erissä. Yhdellä dollarilla saa 20 game tokenia. Jäsennyyshinnasto on alla:

  • Hopea (1 päivä) – 10 game tokenia
  • Hopea (3 päivää) – 25 game tokenia
  • Hopea (7 päivää) – 50 game tokenia
  • Kulta (1 kuukausi) – 160 game tokenia
  • Kulta (3 kuukautta) – 460 game tokenia
  • Kulta (6 kuukautta) – 880 game tokenia

Muut hyödyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Game tokeneilla voi tilata myös muutamia erikoisia pelin sisäisiä esineitä sekä peliin kuuluvat lisäosat Sands of Creation ja Talazar's Revenge sekä Tides of Fate. Ostovalikkoon pääsee pelin sisällä kirjoittamalla /store pelin chat-ikkunaan.

Player vs. Player[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin Heroes serverin pelaajien välinen taistelu on toteutettu seuraavasti:

Kuka tahansa pelaaja voi hyökätä toisen pelaajan kimppuun missä vain, lukuun ottamatta muutamaa safe zonea (turva-aluetta). Kun pelaaja hyökkää toisen pelaajan kimppuun, hänen maineensa laskee, riippuen vastapuolen pelaajan maineesta. (Jos vastapuoli on pahamaineinen, et menetä niin paljoa mainetta hyökätessäsi hänen kimppuun). Voitettuasi vastustajan, sinusta tulee kriminaali (rikollinen). Tämän vaiheen aikana et voi mennä kaupunkiin, koska vartijat ottavat sinut kiinni. Jos kuolet tämän vaiheen aikana, synnyt rikollisille tarkoitettuun spawn gateen (syntymispisteeseen), joka on yleensä kauempana normaaleista spawn gateista. Tietyn ajan maassa ollessaan muut pelaajat voivat varastaa ruumiistasi aarteitasi joita kannoit mukana. Varastaminen vähentää mainettasi, ja varastetuissa esineissä on haittansa. Varastuksen kohteena oleva pelaaja saa tiedotteen, että sinä olet vienyt häneltä tavaroita. Voit myös odottaa ruumiin maatumista, jolloin tavarat putoavat maahan ja saat otettua ne ilman rangaistuksia.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on ilmestynyt kolme lisäosaa. Talazar's Revenge, Sands of Creation ja Tides of Fate. Molemmissa lisäosissa peliin tuli runsaasti uutta tutkittavaa aluetta ja ominaisuuksia. Talazar's Revenge mahdollistaa hahmosi kehityksen 105 tasolle ja Sands of Creation tasolle 110. Sands of Creationissa tuli peliin myös mahdollisuus tehdä omatekoisia taloja. Tides of Fate piti maksimitason 110:ssä, mutta lisäsi peliin pelaajien itse ohjaamat laivat ja mahdollisuuden tutkia Dransikin meriä.

Dransik[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dransik on samalla pelimoottorilla pyörivä tilesetteihin perustuva versio Ashen Empiresistä. Se avattiin uudestaan vuonna 2006, oltuaan noin kaksi vuotta kiinni. Peliä voi pelata ilmaiseksi rajoitetulla pankilla. Kertamaksulla saa pankin tilan loputtomaksi. (500 game tokenia)

Dransik tunnettiin ennen nimellä Dransik Classic, mutta isometrisen Dransikin nimen vaihduttua Ashen Empiresiksi, muutettiin pelin nimi Dransikiksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]