Domovoi Butler

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Domovoi Butler
Luoja(t) Eoin Colfer
Kustantaja WSOY
Henkilötiedot
Luonteenpiirteet Maailman paras henkivartija, saanut 18-vuotiaana Madam Kon todistuksen
Suhteet
Muut sukulaiset Juliet Butler, pikkusisko

Domovoi Butler (tuttavallisesti Butler) on Eoin Colferin luoma kirjahahmo, joka seikkailee yhtenä päähenkilönä kirjasarjassa Artemis Fowl. Butler on kirjoissa Artemis Fowl II:en henkivartija. Hän joutuu vaarallisiin tilanteisiin ja hän on liki kuollut ja kuollut kirjoissa Artemis Fowl ja Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi. Butler ja Artemis ovat keijujen vihollisia ja heillä on usein yhteisiä projekteja.

Butler pitää rakkausromaaneista, hänen lempilaulunsa on U2-yhtyeen ”I Still Haven't Found What I'm Looking For”, ja hänen lempielokuvansa on romanttinen komedia Piukat paikat. Butler ei pidä toimintaelokuvista, koska hänen mukaansa niistä tulee työasiat mieleen.

Butlerin saavutuksia:

  • hän on taistellut peikon kanssa ja jäänyt henkiin
  • hän on valmistunut Madam Kon henkivartijakoulusta kaikkien aikojen nuorimpana oppilaana.

Butlerin ystäväpiiriin kuuluu muun muassa Artemis II, Artemis I:n pikkusisko Juliet Butler, menninkäiskomisario Holly Short, HALTiJan ensimmäinen naispoliisi, joka on parantunut hänet ainakin kerran, kleptomaanikääpiö Mulch Diggums, komentaja Julius Root sekä fiksu kentauri Foaly.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.