DiMarzio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
HS-3 -stack-humbucker mikrofonit sähkökitarassa. Kyseisiä mikrofoneja on käyttänyt kitarassaan esimerkiksi kitaristi Yngwie Malmsteen.
Tilutusta sähkökitaralla jossa käytössä DiMarzio Mo' Joe -tallamikrofoni.

DiMarzio Inc. (alkuperäiseltä nimeltä DiMarzio Musical Instrument Pickups, Inc.) on yhdysvaltalainen mikrofonivalmista joka valmistaa sähkömagneettisia mikrofoneja kitaroille ja bassoille.[1] Yhtiö valmistaa myös muita kielisoitinten lisävarusteita kuten kaapeleita ja hihnoja.

Yhtiö tuli tunnetuksi Super Distortion -kitaramikrofonimallista, joka tuotiin markkinoille vuonna 1972[2], ja joka on edelleen yhtiön yksi tunnetuimmista malleista.

Super Distortionin ulostulo oli tuon ajan muita saman kokoluokan mikrofoneja voimakkaampi. Sillä on osapuilleen kaksinkertainen impedanssi verrattuna tavallisiin PAF-mikrofoneihin (esim. Gibsonin valmistamat ja patentoimat mikrofonit), ja siinä on keraaminen magneetti. Mikrofonin voimakas ulostulo saa vahvistimen helpommin säröytymään.

DiMarzio tunnetaan kahdesta yhtiön kehittämästä tekniikasta:

  • Patentoitu kaksoisresonanssimalli jossa mikrofonin kaksi epäsymmetristä kelaa värähtelevät eri taajuuksilla; tämä tuottaa uniikin soinnin.
  • Airbucker-malli jossa magneettikentän vaikutus kieliin on tavallisia mikrofoneja pienempi, ja mikrofonissa on suurempi herkkyys ja pidempi sustain.

Tunnettuja DiMarzio-mikrofonien käyttäjiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Guitar World Magazine May 1994
  2. DiMarzio Super Distortion Specifications

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]