deviantART

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

DeviantART (lyhenne: dA) on suosittu Internetissä toimiva taidesivusto. Sen ovat perustaneet elokuussa 2000 Angelo Sotira, Scott Jarkoff ja Matthew Stephens. deviantARTiin rekisteröityneet käyttäjät voivat julkaista omia ja kommentoida muiden valokuvia, piirroksia, tatuointeja, maalauksia, Flash-animaatioita, runoja ja proosaa. Sivuston kautta voi myös myydä omaa taidettaan.

Käyttäjätyypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DeviantARTissa eri käyttäjätyypit erotetaan merkillä, jotka edeltävät kyseisen käyttäjän nimeä, esimerkiksi ~jäsen, olisi rekisteröitynyt jäsen. Tämä auttaa esimerkiksi erottamaan ylläpitäjät muiden jäsenten joukosta.

Merkki Käyttäjätyyppi Käyttäjätyypin piirteitä
~ Jäsen Rekisteröitynyt jäsen
* Tilaaja Jäsen, joka on maksanut tilauksestaan, ja saanut näin lisäominaisuuksia, esimerkiksi käyttää critique-toimintoa, ja selata taidetta 120 kuvaa/sivu, kun peruskäyttäjällä tätä on rajoitettu 20:n.
= Virallinen beta-testaaja Tilaaja, joka on osallistunut deviantARTin beta projektiin, saa kokeilla uusia ominaisuuksia ennen niiden virallista julkistamista
` Pitkäaikaisjäsen Jäsen, jonka ylläpito on valinnut muiden jäsenten joukosta syystä tai toisesta. Joskus syynä on taideansiot, joskus vain aktiivisuus deviantARTin yhteisössä, ja sen eteenpäin vieminen
! Erotettu jäsen/Eronnut jäsen Jäsen joka on erotettu yli kuukaudeksi, yleensä lopullisesti. Tällainen jäsen ei saa laittaa kuvia deviantARTiin, eikä lisätä kuvia suosikkeihin. Myös tilinsä poistaneet näytetään tällä merkillä.
# Ryhmä Taide, tai sosiaalinen ryhmä deviantartissa. Julkaistu äskettäin, ensimmäisenä tätä käytti #HQ.
Ylläpito
@ Viestintäjärjestelmän ylläpitäjä Ryhmä ylläpitäjiä, jotka valvovat deviantARTiin lähetettyjä viestejä ja piilottavat niitä tarvittaessa. Tähän ryhmään kuuluvat ovat itse hakeutuneet tähän, ja tekevät sitä "vapaaehtoistyönä".
¢ Luova ylläpito -
^ Näyttelyiden ylläpitäjä "Vapaaehtoistyötä" tekevä jäsen, joka valvoo tiettyä kategoriaa deviantARTin kaikista kategorioista. Esim. jokaisella valokuvauksen ala-kategorialla on oma ylläpitäjä, (Gallery moderator = GM). Heillä on oikeudet valita Daily Deviation- palkinnon saajat heidän omasta kategoriastaan. He myös vahtivat ettei esimerkiksi maalaustaiteen kategoriaan lipsahda valokuvausta.
$ Ylläpitäjät (admin) deviantARTilla töissä, IT-tuki, ja kaikkien muiden ylläpitäjien työt mitkä jäävät tekemättä jäävät näille.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.