DeviantArt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DeviantArt
Verkkosivusto www.deviantart.com
Kaupallinen Kyllä
Tyyppi Taide/Sosiaalinen sivusto
Rekisteröinti Vaihtoehtoinen
Kielet Englanti
Omistaja Wix.com
Luonut Scott Jarkoff, Matthew Stephens, Angelo Sotira, ja muita
Avattu 7. elokuu 2000
Similarweb-sija 217. (kesäkuu 2022)[1]
Nykyinen tila Aktiivinen

DeviantArt (vuosina 2000–2014 deviantART, lyhenne dA tai DA) on suosittu Internetissä toimiva taidesivusto. Sen ovat perustaneet elokuussa 2000 Angelo Sotira, Scott Jarkoff ja Matthew Stephens. DeviantArtiin rekisteröityneet käyttäjät voivat julkaista omia ja kommentoida muiden valokuvia, piirroksia, tatuointeja, maalauksia, Flash-animaatioita, runoja ja proosaa. Sivuston kautta voi myös myydä omaa taidettaan.

Käyttäjätyypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DeviantArtissa eri käyttäjätyypit erotetaan merkillä, jotka edeltävät kyseisen käyttäjän nimeä, esimerkiksi ~jäsen, olisi rekisteröitynyt jäsen. Tämä auttaa esimerkiksi erottamaan ylläpitäjät muiden jäsenten joukosta.

Merkki Käyttäjätyyppi Käyttäjätyypin piirteitä
~ Jäsen Rekisteröitynyt jäsen
* Tilaaja Jäsen, joka on maksanut tilauksestaan, ja saanut näin lisäominaisuuksia, esimerkiksi käyttää critique-toimintoa, ja selata taidetta 120 kuvaa/sivu, kun peruskäyttäjällä tätä on rajoitettu 20:n.
= Virallinen beta-testaaja Tilaaja, joka on osallistunut DeviantArtin beta-projektiin, saa kokeilla uusia ominaisuuksia ennen niiden virallista julkistamista
` Pitkäaikaisjäsen Jäsen, jonka ylläpito on valinnut muiden jäsenten joukosta syystä tai toisesta. Joskus syynä on taideansiot, joskus vain aktiivisuus DeviantArtin yhteisössä, ja sen eteenpäin vieminen
! Erotettu jäsen/Eronnut jäsen Jäsen joka on erotettu yli kuukaudeksi, yleensä lopullisesti. Tällainen jäsen ei saa laittaa kuvia DeviantArtiin, eikä lisätä kuvia suosikkeihin. Myös tilinsä poistaneet näytetään tällä merkillä.
# Ryhmä Taide, tai sosiaalinen ryhmä DeviantArtissa. Julkaistu äskettäin,milloin? ensimmäisenä tätä käytti #HQ.
Ylläpito
@ Viestintäjärjestelmän ylläpitäjä Ryhmä ylläpitäjiä, jotka valvovat DeviantArtiin lähetettyjä viestejä ja piilottavat niitä tarvittaessa. Tähän ryhmään kuuluvat ovat itse hakeutuneet tähän, ja tekevät sitä ”vapaaehtoistyönä”.
¢ Luova ylläpito -
^ Näyttelyiden ylläpitäjä ”Vapaaehtoistyötä” tekevä jäsen, joka valvoo tiettyä kategoriaa DeviantArtin kaikista kategorioista. Esim. jokaisella valokuvauksen ala-kategorialla on oma ylläpitäjä, (Gallery moderator = GM). Heillä on oikeudet valita Daily Deviation- palkinnon saajat heidän omasta kategoriastaan. He myös vahtivat ettei esimerkiksi maalaustaiteen kategoriaan lipsahda valokuvausta.
$ Ylläpitäjät (admin) DeviantArtilla töissä, IT-tuki, ja kaikkien muiden ylläpitäjien työt mitkä jäävät tekemättä jäävät näille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. deviantart.com - where art and community thrive similarweb.com. Viitattu 27.6.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.