Derbi Senda

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Derbi Senda on Derbin enduro- ja supermoto-mallisto, johon kuuluu mopoja ja kevytmoottoripyöriä.

Senda-mallisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mopot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Derbi Sendoja saa R- ja SM-mallisina. R-Mallissa on nappularenkaat ja SM:ssä katurenkaat. Lisäksi mallit eroavat hieman toisistaan katteiden, etumaskin ja mittariston osalta. Senda R:ssä on isommat vanteet kuin SM mallissa. DRD-mallit eroavat normaaleista Sendoista alumiiniswingillä, tehokkaammilla jarruilla sekä paremmalla jousituksella. Kuristukset ovat myös erilaiset verrattuna tavallisiin Sendoihin. Senda DRD Pro:ssa on alumiininen palkkirunko.

Kevytmoottoripyörät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleistä tietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomeen Sendat rantautuivat virallisesti myyntiin vuonna 1997. Vuonna 2000 Sendan mallistoa uudistettiin radikaalisti ulkonäöltään ja siitä tuli samalla toinen palkkirunkoa käyttävä mopo; ensimmäinen oli Honda Zb. Vuonna 2006 Derbin moottori uudistettiin, jolloin vesipumpun paikka muuttui hieman sekä sylinterin pinnapultit siirtyivät piiloon kannen alle.

Kaikissa vanhemmissa (-05) Sendoissa on 14mm Dell'Orto PHVA -kaasutin käsiryypyllä, osassa uudemmista Sendoista kaasuttimena on 17,5 mm PHVA (joka tosin on kuristettu), kun osa halvemmista uusista malleista kulkee edelleen 14mm ruokkijan voimin. Sytytysjärjestelmä on kaikissa Sendoissa kärjetön, mutta valmistajina on toiminut Ducati ja Leonelli. Hukkaputkikuristeiset Sendat vuosimallista 2005 alkaen on varustettu Ducatin 9400rpm rajoittavalla CDI-boksilla. Kaikki 2000-2005 valmistetut Sendat käynnistyvät polkimesta. Ajovalopolttimona on 35/35W, takavalon polttimona hehkulankamalleissa 21/5W ja vilkkujen polttimot ovat 10W(huom!). Tulppa on kaikissa sama NGK B8ES tai BR8ES ja viritettyihin suositellaan B9ES tai BR9ES. Jos raskaammat viritykset ja tulppa eivät kestä pitkään kannattaa kokeilla esim. NGK:n BR9ECS tulppaa, joka tosin on alkuperäistä kalliimpi.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.