Delphini (Harry Potter)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Delphini (tunnetaan paremmin lempinimellään Delfi (engl. Delphi)) on kuvitteellinen hahmo J. K. Rowlingin Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmässä. Häntä esittää näytelmässä Esther Smith.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Delfi on lordi Voldemortin ja Bellatrix Lestrangen salainen tytär. Delfillä on hopeanväriset hiukset, joiden kärjet ovat siniset. Hän syntyi salaa Malfoyn kartanossa vuoden 1998 maaliskuun tienoilla. Kun Voldemort ja Bellatrix saivat surmansa Tylypahkan taistelussa, Eufemia Rowle sai tehtäväkseen kasvattaa Delfin rahallista korvausta vastaan. Delfin omien sanojen mukaan Eufemia ei kuitenkaan koskaan välittänyt Delfistä. Eufemialla oli lemmikkinä auguuri, eräs taikaolentoihin kuuluva lintu. Auguuri itki jatkuvasti, koska hän tiesi Delfin kokevan karvaan kohtalon. Delfistä tuli Voldemortin kuoleman myötä viimeinen elossa oleva Salazar Luihuisen perillinen. Delfi on myös Draco Malfoyn serkku. Delfi ei koskaan käynyt Tylypahkaa eikä hänellä ollut oikeita ystäviä ennen 14:ttä ikävuottaan, joten hän keksi itselleen mielikuvitusystäviä.

Vuoden 2020 tienoilla Rodolfus Lestrange joko vapautui tai karkasi Azkabanista ja kohdattuaan Delfin hän kertoi Delfille tämän alkuperän ja sen, että Delfi voi toteuttaa ennustuksen, mikä sallisi Voldemortin paluun. Myöhemmin Delfi meni töihin Pyhän Oswaldin velhovanhainkotiin ja langetti komennuskirouksen Amos Diggoryyn saaden hänet uskomaan Delfin olevan hänen veljentyttärensä, vaikka Amoksella ei ollut veljeä. Delfi oli myöhemmin läsnä kun Harry Potterin poika Albus ja Draco Malfoyn poika Scorpius menivät tapaamaan Amosta ja tarjoutuivat auttamaan häntä Cedricin takaisinsaamisessa. Delfi lähti yhdessä Albuksen ja Scorpiuksen kanssa hakemaan ajankääntäjää taikaministeriöstä. Delfi naamioitui monijuomaliemen avulla Hermioneksi. Päästyään Hermionen työhuoneeseen lumottu kirjahylly vangitsi Delfin ja Albuksen sisäänsä mutta Scorpius vapautti heidät ratkaistuaan Hermionen asettaman arvoituksen. Löydettyään ajankääntäjän Delfi ehdotti, että Albuksen ja Scorpiuksen tulee matkustaa ensimmäiseen koetukseen, ja antoi heille Durmstrangin kaavut, jotteivat he herättäisi epäilyjä. Palattuaan takaisin luomaansa aikajanaan Delfi lähetti Scorpiukselle kirjeen, jossa hän kertoi Cedricin edelleen kuolleen ja sen, että heidän tulee matkustaa toiseen koetukseen. Tämän jälkeen Albus ja Scorpius loivat vahingossa aikajanan, jossa Voldemort oli voittanut Tylypahkan taistelun ja Delfistä oli tehty taikaministeri, joka käytti salanimeä Auguuri.

Kun Scorpius onnistui peruuttamaan molempien aikajanojen tapahtumat, hän kutsui Delfin Tylypahkaan ja selitti tälle, etteivät he voineet pelastaa Cedriciä, mihin Delfi vastasi, että Cedric olisi kyllä ymmärtänyt ja että heidän tulee tuhota ajankääntäjä. Annettuaan ajankääntäjän Delfille Scorpius näki Delfin niskassa samanlaisen tatuoinnin, minkä hän oli nähnyt toisessa aikajanassa. Delfi kertoi heille Eufemiasta, mikä hämmästytti poikia, koska Rowlet olivat olleet kuolonsyöjiä. Delfi paljasti Scorpiukselle ja Albukselle todelliset aikeensa ja tappoi paikalle saapuneen valvojaoppilaan Craig Bowker nuoremman tappokirouksella. Delfi katkaisi poikien taikasauvat ja sanoi "Minä olen uusi menneisyys. Minä olen se vastaus jota maailma on etsinyt". Delfi vei pojat ajankääntäjällä kolmanteen koetukseen aikeenaan varmistaa pahan aikajanan toteutuminen. Delfi uhkasi tappaa Scorpiuksen, jos he eivät auta häntä, mutta samalla hetkellä Cedric ilmestyi paikalle, tainnutti Delfin ja vapautti Albusin ja Scorpiuksen luullen sen olevan osa koetusta. Delfi kuitenkin heräsi ja sai napattua ajankääntäjän. Delfi tajusi, ettei hän enää voinut Cedricin avulla saada Voldemortia palaamaan, mutta kun Albus sanoi hänelle, että ennustuksia voidaan muuttaa, Delfi tajusi, mitä Albus tarkoitti, ja vei pojat mukanaan ajankääntäjällä päivään, jolloin Harryn vanhemmat kuolivat, minkä jälkeen Delfi tuhosi ajankääntäjän ja lähti jättäen Albuksen ja Scorpiuksen.

Harryn, Ginnyn ja Dracon saatua tietää lasten katoamisesta he saivat kuulla Ronin nähneen Albuksen Delfin kanssa edellisenä iltana ja menivät kysymään hänestä Amokselta, joka ei muistanut Delfiä komennuskirouksen rauettua. Harry ja Draco löysivät Delfin huoneesta vihjeitä ja tajuttuaan Delfin olevan Voldemortin tytär Harry järkyttyi suuresti. Myöhemmin Albuksen ja Scorpiuksen lähetettyä viestin tulevaisuuteen Harryn huovan avulla, Harry, Ron, Hermione, Ginny ja Draco matkasivat toisella ajankääntäjällä lasten luo ja löysivät heidät. Ginny tajusi, että Delfi yritti estää Voldemortia tappamasta Harryn vanhempia, jotta Voldemort ei kuolisi. Harry naamioi itsensä Voldemortiksi ja kohtasi Delfin, joka aluksi luuli Harryn olevan Voldemort ja kertoi Harrylle, kuka on, ja pyysi hyväksymään hänet ja sanoi, että yhdessä he voisivat olla voittamattomia. Delfi kuitenkin tajusi, ettei Harry ollut Voldemort, ja kaksintaisteli Harryn kanssa sanoen tutkineensa Harrya vuosia ja tietävänsä keinot hänen voittamisekseen paremmin kuin Voldemort tiesi. Delfi yritti tappaa Harryn, mutta Albus heitti taikasauvan Harrylle, joka kukisti Delfin. Albus halusi tappaa Delfin siitä mitä hän teki Craigille, mutta Harry esti sen. Delfi sanoi heille halunneensa vain tuntea isänsä ja pyysi heitä joko tappamaan hänet tai pyyhkimään hänen muistinsa, jolloin Harry vastasi Delfille, että hänen tulee hyväksyä se tosiasia, että hän tulee aina olemaan orpo, kuten Harrykin oli. Oikean Voldemortin saavuttua paikalle Delfi yritti huutamalla kiinnittää hänen huomionsa, mutta Hermione ja Draco estivät sen. Kun kaikki olivat palanneet ajankääntäjällä nykyaikaan, Delfi tuomittiin loppuiäkseen Azkabaniin Craig Bowker nuoremman tappamisesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.