Delphini (Harry Potter)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Delfi)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Delphini (tunnetaan paremmin lempinimellä Delfi (engl. Delphi)) on kuvitteellinen hahmo J. K. Rowlingin Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmässä. Häntä esittää näytelmässä Esther Smith.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Delfi on lordi Voldemortin ja Bellatrix Lestrangen salainen tytär. Hänellä on hopeanväriset hiukset, joiden kärjet ovat siniset. Hän syntyi salaa Malfoyn kartanossa vuoden 1998 maaliskuun tienoilla. Kun Voldemort ja Bellatrix saivat surmansa Tylypahkan taistelussa, Eufemia Rowle sai tehtäväkseen kasvattaa Delfin rahallista korvausta vastaan. Delfin omien sanojen mukaan Eufemia ei kuitenkaan koskaan välittänyt hänestä. Eufemialla oli lemmikkinä auguuri, eräs taikaolentoihin kuuluva lintu. Auguuri itki jatkuvasti, koska tiesi Delfin kokevan karvaan kohtalon. Delfistä tuli Voldemortin kuoleman myötä viimeinen elossa oleva Salazar Luihuisen perillinen. Delfi on myös Draco Malfoyn serkku. Delfi ei koskaan käynyt Tylypahkaa, eikä hänellä ollut oikeita ystäviä ennen 14:ttä ikävuottaan, joten hän keksi itselleen mielikuvitusystäviä.

Vuoden 2020 tienoilla Rodolfus Lestrange joko vapautui tai karkasi Azkabanista ja kohdattuaan Delfin kertoi Delfille tämän alkuperän ja sen, että Delfi voi toteuttaa ennustuksen, mikä sallisi Voldemortin paluun. Myöhemmin Delfi meni töihin Pyhän Oswaldin velhovanhainkotiin ja langetti komennuskirouksen Amos Diggoryyn saaden hänet uskomaan, että Delfi on hänen veljentyttärensä, vaikka Amoksella ei edes ollut veljeä. Delfi on myöhemmin läsnä, kun Harry Potterin poika Albus ja Draco Malfoyn poika Scorpius menevät tapaamaan Amosta ja tarjoutuvat auttamaan häntä Cedricin takaisinsaamisessa. Delfi lähtee yhdessä Albuksen ja Scorpiuksen kanssa hakemaan ajankääntäjää taikaministeriöstä. Delfi naamioituu monijuomaliemen avulla Hermioneksi, josta on tullut taikaministeri. Kun he ovat päässeet Hermionen työhuoneeseen, lumottu kirjahylly vangitsee Delfin ja Albuksen sisäänsä, mutta Scorpius vapauttaa heidät ratkaistuaan Hermionen asettaman arvoituksen. Kun Delfi on löytänyt ajankääntäjän, hän ehdottaa, että Albus ja Scorpius matkustavat ensimmäiseen koetukseen. Hän antaa heille Durmstrangin kaavut, jotteivat he herättäisi epäilyjä. Palattuaan takaisin luomaansa aikajanaan Delfi lähettää Scorpiukselle kirjeen, jossa hän kertoo, että Cedric on edelleen kuollut ja että heidän tulee matkustaa toiseen koetukseen. Tämän jälkeen Albus ja Scorpius luovat vahingossa aikajanan, jossa Voldemort on voittanut Tylypahkan taistelun ja Delfistä on tehty taikaministeri, joka käyttää salanimeä Auguuri.

Kun Scorpius onnistuu peruuttamaan molempien aikajanojen tapahtumat, hän kutsuu Delfin Tylypahkaan ja selittää tälle, etteivät he voineet pelastaa Cedriciä. Delfi vastaa, että Cedric olisi kyllä ymmärtänyt ja että heidän tulee tuhota ajankääntäjä. Annettuaan ajankääntäjän Delfille Scorpius näkee Delfin niskassa samanlaisen tatuoinnin, minkä hän oli nähnyt toisessa aikajanassa. Delfi kertoo heille Eufemiasta, mikä hämmästyttää poikia, koska Rowlet olivat olleet kuolonsyöjiä. Delfi paljastaa Scorpiukselle ja Albukselle todelliset aikeensa ja tappaa paikalle saapuneen valvojaoppilaan Craig Bowker nuoremman tappokirouksella. Delfi katkaisee poikien taikasauvat ja sanoo "Minä olen uusi menneisyys. Minä olen se vastaus jota maailma on etsinyt". Hän vie pojat ajankääntäjällä kolmanteen koetukseen aikeenaan varmistaa pahan aikajanan toteutuminen. Hän uhkaa tappaa Scorpiuksen, jos he eivät auta häntä, mutta samalla hetkellä Cedric ilmestyy paikalle, tainnuttaa hänet ja vapauttaa Albuksen ja Scorpiuksen luullen sen olevan osa koetusta. Delfi kuitenkin herää ja saa napattua ajankääntäjän. Hän tajuaa, ettei hän enää voi saada Voldemortia palaamaan Cedricin avulla. Mutta kun Albus sanoo hänelle, että ennustuksia voidaan muuttaa, hän tajuaa, mitä Albus tarkoittaa, ja vie pojat mukanaan ajankääntäjällä päivään, jona Harryn vanhemmat kuolivat. Sitten hän tuhoaa ajankääntäjän ja lähtee jättäen Albuksen ja Scorpiuksen.

Harryn, Ginnyn ja Dracon saatua tietää lasten katoamisesta he saavat kuulla, että Ron on nähnyt Albuksen Delfin seurassa edellisenä iltana. He menevät kysymään Delfistä Amokselta, mutta Amos ei muista Delfiä, koska komennuskirous on rauennut. Harry ja Draco löytävät Delfin huoneesta vihjeitä, ja tajuttuaan Delfin olevan Voldemortin tytär Harry järkyttyy suuresti. Myöhemmin Albuksen ja Scorpiuksen lähetettyä viestin tulevaisuuteen Harryn huovan avulla, Harry, Ron, Hermione, Ginny ja Draco matkaavat toisella ajankääntäjällä lasten luo ja löytävät heidät. Ginny tajuaa, että Delfi yrittää estää Voldemortia tappamasta Harryn vanhempia, jotta Voldemort ei kuolisi. Harry naamioi itsensä monijuomaliemellä Voldemortiksi ja kohtaa Delfin, joka aluksi luulee Harryn olevan Voldemort. Delfi kertoo Harrylle, kuka on, pyytää hyväksymään hänet ja sanoo, että yhdessä he voisivat olla voittamattomia. Delfi kuitenkin tajuaa, ettei Harry ole Voldemort, ja kaksintaistelee Harryn kanssa. Delfi kertoo tutkineensa Harrya vuosia ja tietävänsä keinot hänen voittamisekseen paremmin kuin Voldemort tiesi. Delfi yrittää tappaa Harryn, mutta Albus heittää taikasauvan Harrylle, joka kukistaa Delfin. Albus haluaa tappaa Delfin rangaistuksena siitä, mitä hän teki Craigille, mutta Harry estää sen. Delfi sanoo heille halunneensa vain tuntea isänsä ja pyytää heitä joko tappamaan hänet tai pyyhkimään hänen muistinsa. Harry vastaa Delfille, että hänen tulee hyväksyä se tosiasia, että hän tulee aina olemaan orpo, kuten Harrykin. Oikean Voldemortin saavuttua paikalle Delfi yrittää huutamalla kiinnittää hänen huomionsa, mutta Hermione ja Draco estävät sen. Kun kaikki ovat palanneet ajankääntäjällä nykyaikaan, Delfi tuomitaan loppuiäkseen Azkabaniin Craig Bowker nuoremman tappamisesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.