Deepal Warakagoda

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Deepal Warakagoda (s. 1965) on srilankalainen lintutieteilijä.

Warakagoda työskenteli nuorempana elektroniikan parissa, mutta on jo vuosia tutkinut lintuja. Hän perusti "Bird and Wildlife Teamin", joka järjestää linturetkiä, joilla hän toimii myös oppaana. Warakagoda perusti "Drongo Nature Sounds Library"n, ainoan laatuaan Sri Lankassa, ja hän toimii "Ceylon Bird Clubin" sihteerinä. Lisäksi hän on Aasian vesilintulaskentojen (Asian Waterbird Census) kansallinen järjestelijä.

Vuonna 2004 Warakagoda ja Pamela C. Rasmussen nimesivät tieteelle uuden pöllöslajin Otus thilohoffmanni, jonka Warakagoda oli löytänyt jo 2001. Hän on lisäksi löytänyt Sri Lankalle 15 uutta lintulajia ja julkaissut suuren joukon kirjoituksia maansa linnustosta.

Warakagoda on Sri Lankan johtava luonto- ja lintuäänitteiden tekijä, ja on tuottanut maansa ainoan laaja-alaisen lintuäänitteen (CD ja nauha). Hänen asiantuntemuksensa oli tärkeässä osassa Rasmussenin toimittamassa teoksessa Birds of South Asia. The Ripley Guide (2005). Tällä hetkellä Warakagoda työstää uutta teosta Field Guide to the Birds of Sri Lanka. Hän on perehtynyt myös maansa nisäkkäisiin ja perhosiin.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • A Guide to the Birds of Sri Lanka, G. M. Henry. Kolmas painos (1998), jonak ovat toimittaneet Thilo W. Hoffmann, Deepal Warakagoda ja Upali Ekanayake. ISBN 0-19-563813-1
  • Photographic Guide to Birds of Sri Lanka, yhdessä Gehan De Silva Wijeyeratnen kanssa. T.S.U.De Zylva (2000). ISBN 1-85974-511-3
  • The Bird Sounds of Sri Lanka. An Identification Guide Part 1 (1997, toinen painos 2001) nauhoite
  • The Bird Sounds of Sri Lanka. An Identification Guide Part 2 (1998) nauhoite
  • The Bird Sounds of Sri Lanka. 99 Species (2003) CD
  • The Bird Sounds of Sri Lanka. Habitat Edition 2005 (2005) nauhoite