Pamela C. Rasmussen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pamela Rasmussen

Pamela Cecile Rasmussen (s. 16. lokakuuta 1959) on yhdysvaltalainen lintutieteilijä, joka on erikoistunut aasialaisiin lintuihin.

Rasmussenin vanhemmat ovat tohtori Chester Murray Rasmussen ja Helen Rasmussen. Rasmussen kiinnostui pysyvästi linnuista saatuaan äidiltään lahjaksi Oliver Austinin kirjan Birds of the World. Rasmussen valmistui Walla Wallan yliopistosta 1983 ja väitteli filosofian tohtoriksi Kansasin yliopistossa 1990, missä hän tutki sinisilmäisiä merimetsoja (Phalacrocorax) ja perehtyi evoluutioteoriaan. Nykyisin Rasmussen työskentelee Michiganin osavaltion yliopistossa eläintieteen apulaisprofessorina sekä museoavustajana nisäkäs- ja lintuosastolla. Aikaisemmin Rasmussen toimi Sidney Dillon Ripleyn assistenttina Smithsonian-instituutissa Washingtonissa.

Rasmussen on American Ornithologists' Unionin (AOU) Luokittelu- ja nimistökomitean (Committee on Classification and Nomenclature) jäsen, brittiläisen Natural History Museumin linturyhmän tieteellinen avustaja ja The Ibis -lehden avustava toimittaja.

Rasmussen on avioliitossa tohtori Michael D. Gottfriedin kanssa, joka toimii Michiganin osavaltion yliopiston paleontologian kuraattorina, geologian apulaisprofessorina ja Center for Integrative Studies in General Science -keskuksen johtajana.

Rasmussen toimitti loppuun ja julkaisi vuonna 2005 yhdessä taiteilija John C. Andertonin kanssa Ripleyn aloittaman Birds of South Asia: The Ripley Guide.

Rasmussen on nimennyt linnuista nikobaarienpöllösen (Otus alius), cinnabarinhaukkapöllön (Ninox ios) sekä yhdessä Frank R. Lambertin kanssa sangihenpöllösen (Otus collari) ja yhdessä Deepal Warakagodan kanssa uuden pöllöslajin Otus thilohoffmanni[1], jolla ei vielä ole suomenkielistä nimeä. Vuonna 2008 Rasmussen ja Mochamad Indrawan kuvailivat ja nimesivät yhdessä tieteelle uuden rillilajin Zosterops somadikartai.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]