Darius N. Couch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Darius N. Couch

Darius Nash Couch (23. heinäkuuta 1822 Putnamin piirikunta, New York12. helmikuuta 1897 Norwalk, Connecticut) oli yhdysvaltalainen sotilas, liikemies ja luonnontutkija.

Couch opiskeli West Pointissa 1842–1846 ja valmistui vänrikiksi. Hän osallistui Meksikon–Yhdysvaltain sotaan 1847–1848. Jo sotansa toisena päivänä osoittamastaan urheudesta hänet ylennettiin luutnantiksi. 1849–1850 Couch osallistui seminolisotiin Floridassa.

Couch piti sapattivuoden armeijan palveluksesta 1853–1854, jolloin hän osallistui Smithsonian-instituutin järjestämälle tutkimusmatkalle Meksikon pohjoisosiin. Täällä hän keräsi ja kuvaili tieteelle uutena lajina aavikkokorpin (Corvus cryptoleucus). Vuonna 1855 Couch erosi armeijasta ja toimi pari seuraavaa vuotta kauppiaana New York Cityssä. Tämän jälkeen hän muutti Massachusettsiin ja työskenteli vaimonsa perheen omistamassa kuparitehtaassa.

Yhdysvaltain sisällissodassa 1861–1865 Couch toimi ensin Pohjoisvaltioiden armeijassa everstin arvoisena, kunnes hänet lopulta ylennettiin kenraalimajuriksi. Sodan päätyttyä Couch siirtyi siviiliin ja pyrki Massachusettsin kuvernööriksi, siinä kuitenkaan onnistumatta. Myöhemmin hän toimi erään kaivosyhtiön johtajana Länsi-Virginiassa. 1871 hän muutti Connecticutiin, jossa palveli armeijan leivissä vuoteen 1884 saakka.

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.