Daphne Blake

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Daphne Blake
Daphne vuoden 2002 Scooby-Doo-animaatiosarjassa.
Daphne vuoden 2002 Scooby-Doo-animaatiosarjassa.
Luoja(t) Joe Ruby
Ken Spears
Näyttelijä(t) Stefanianna Christopherson (1969–1970)
Heather North (1970–1985, 2003)
Kellie Martin (1988–1991)
Mary Kay Bergman (1998–2000)
Grey DeLisle (2001–)
Sarah Michelle Gellar (2002 & 2004)
Ensiesiintyminen Scooby-Doo, Where Are You! (syyskuu 1969)
Kustantaja Hanna-Barbera (1969–2001)
Warner Bros. Animation (2001–nykyhetki)
Henkilötiedot
Koko nimi Daphne Blake
Status Freelancer etsivä
Ammatti opiskelija
Sukupuoli Nainen
Ikä 16
Asuinpaikka Coolsville, Ohio
Suhteet
Vanhemmat George R. Blake (isä)
Elizabeth Blake (äiti)
Sisarukset Daisy, Dawn, Dorothy, Delila
Tädit ja sedät Matt (setä)
John Maxwell (eno)
Olivia Derby (täti)
Serkut Jennifer
Danica LeBlake
Shannon Blake
Tutut Fred Jones
Velma Dinkley
Shaggy Rogers
Scooby-Doo

Daphne Blake on kuvitteellinen hahmo, joka on tullut tutuksi Scooby-Doo televisiosarjoista ja elokuvista. Hahmo teki ensi esiintymisensä vuonna 1969 animaatiosarjassa Scooby-Doo, Where Are You!. Hahmon loivat Joe Ruby ja Ken Spears.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daphne on yksi mysteeripoppoon jäsenistä, joka säännöllisesti pitää ulkonäöstään huolta myös vaatus on hänelle erittäin tärkeä. Daphne usein joutuu vaaratilanteisiin. Tämä tuntuu olevan myös hänen suvun "perinne", sillä jo vuosisatojen ajan Blaket ovat langenneet ansoihin, löytäneet salaisia kulkureittejä, tulleet kidnapatuiksi ja jäänet omiin ansoihinsa. Tämän myötä Blaken suvun jäsenet ovat kuuluisia vaara-altiudestaan[1]. Tämän vuoksi on ollut todennäköisintä, että Daphne joutuu jakson ja elokuvien aikana kidnapatuksi tai sidotuksi, josta muut mysteeriläiset joutuvat pelastamaan hänet.

Vaikka Daphne ei ole yhtä älykäs, kuin Velma hän yrittää silti ratkoa mysteereitä muotitietoisuudellaan, josta on usein myös hyötyä. Vuosien kuluessa Daphne on ottanut yhä enemmän näkyvämpää roolia niin televisiosarjoissa, kuin elokuvissa. Muun muassa What's New, Scooby Doo? -televisiosarjassa Daphne tunnettiin erityisesti muodin lisäksi kyvyn avata lukollisia ovia mitä ihmeellisimmillä esineillä.

Myöhemmin Daphne on avuttomuudestaan huolimatta osoittanut olevansa hieman atleettinen ja omaa mustan vyön joissain itämaisissa taistelulajeissa. Hän oli myös hetken aikaa Mysteeripoppoon johtajana televisiosarjassa The 13 Ghosts of Scooby-Doo.

Sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daphne syntyi kuuluisaan perheeseen. Hänen isänsä George R. Blake on Blake's Bubbles tuotteen luoja. Puolestaan Daphnen setä John Maxwell on elokuvaohjaaja ja serkkunsa Danica on kuuluisa ranskalainen malli. Alun perin hänen sukunsa on peräisin Skotlannista ja muun muassa Daphnen serkku Shannon asuu edelleen kotimaassaan. Myös Daphnen setä Matt työskentelee maatilalla nautakarjan kasvattajana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elokuvassa Scooby Doo ja Loch Nessin hirviö (2004)