Daphne Blake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daphne Blake
Daphne vuoden 2002 Scooby-Doo-animaatiosarjassa.
Daphne vuoden 2002 Scooby-Doo-animaatiosarjassa.
Luoja(t) Joe Ruby
Ken Spears
Näyttelijä(t) Stefanianna Christopherson (1969–1970)
Heather North (1970–1985, 2003)
Kellie Martin (1988–1991)
Mary Kay Bergman (1998–2000)
Grey DeLisle (2001–)
Sarah Michelle Gellar (2002 & 2004)
Ensi-
esiintyminen
Scooby-Doo, Where Are You! (syyskuu 1969)
Kustantaja Hanna-Barbera (1969–2001)
Warner Bros. Animation (2001–nykyhetki)
Henkilötiedot
Koko nimi Daphne Blake
Status Freelancer, etsivä
Ammatti opiskelija
Sukupuoli Nainen
Ikä 16-18
Asuinpaikka Coolsville, Ohio
Suhteet
Vanhemmat George R. Blake (isä)
Elizabeth Blake (äiti)
Sisarukset Daisy, Dawn, Dorothy, Delila
Tädit ja sedät Matt (setä)
John Maxwell (eno)
Olivia Derby (täti)
Serkut Jennifer
Danica LeBlake
Shannon Blake
Tutut Fred Jones
Velma Dinkley
Shaggy Rogers
Scooby-Doo

Daphne Blake on kuvitteellinen hahmo, joka on esiintynyt Scooby-Doo -televisiosarjoissa ja -elokuvissa. Hahmo teki ensiesiintymisensä vuonna 1969 animaatiosarjassa Scooby-Doo, Where Are You!. Hahmon loivat Joe Ruby ja Ken Spears.

Daphne Blake on yksi Mysteeripoppoo-seuran jäsenistä ja pitää säännöllisesti huolta ulkonäöstään. Daphne joutuu usein vaaratilanteisiin, mihin voi vaikuttaa se, että Blaken suvun jäsenet ovat kuuluisia vaara-alttiudestaan[1]. Tämän vuoksi on ollut todennäköisintä, että Daphne joutuu jakson ja elokuvien aikana kidnapatuksi tai muuhun vaaraan, josta muut ryhmän jäsenet joutuvat pelastamaan hänet.

Vaikka Daphne ei ole yhtä älykäs kuin Velma, hän yrittää silti ratkoa mysteereitä muotitietoisuudellaan ollen usein myös hyödyksi. Vuosien kuluessa Daphne on ottanut yhä näkyvämpää roolia niin televisiosarjoissa kuin elokuvissa. Muun muassa What's New, Scooby Doo? -televisiosarjassa Daphne tunnettiin muodin lisäksi erityisesti kyvystä avata lukollisia ovia mitä ihmeellisemmillä esineillä.

Myöhemmin Daphne on avuttomuudestaan huolimatta osoittanut olevansa hieman atleettinen ja omaavansa mustan vyön joissain itämaisissa taistelulajeissa. Hetken aikaa hän oli myös Mysteeripoppoon johtajana televisiosarjassa The 13 Ghosts of Scooby-Doo.

Daphne syntyi kuuluisaan perheeseen. Hänen isänsä George R. Blake on Blake's Bubbles -tuotteen luoja. Daphnen setä John Maxwell puolestaan on elokuvaohjaaja ja hänen serkkunsa Danica on kuuluisa ranskalainen malli. Alun perin hänen sukunsa on peräisin Skotlannista, missä muun muassa Daphnen serkku Shannon asuu edelleen. Daphnen setä Matt työskentelee maatilalla kasvattaen nautakarjaa.

  1. Elokuvassa Scooby Doo ja Loch Nessin hirviö (2004)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]