Dane Bowers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dane Bowers on brittiläinen poplaulaja ja laulunkirjoittaja, joka tuli tunnetuksi R&B-poikabändi Another Levelin riveissä. Myöhemmin hän on tehnyt musiikillista yhteistyötä yhtye True Steppersin ja Victoria Beckhamin kanssa. Julkisuudessa on kohuttu paljon myös artistin suhteesta malli Jordaniin.

Neljän laulajan huippusuosittu Another Level toi R&B-musiikin brittiläisten tietoisuuteen. Yhtyeellä oli kahden vuoden aikana seitsemän top-10-listalle yltävää hittiä, mukaan lukien listaykkönen vuodelta 1998, ”Freak Me”. Myös Another Levelin debyyttialbumi myi platinaa. Vuonna 1999 ilmestynyt toinen albumi myi puolestaan kultaa, ja ansaitsi BRIT Award -ehdokkuuksia. Yhtye esiintyi myös lämmittelijänä Janet Jacksonin kiertueella.

Another Levelin hajoamisen jälkeen vuonna 2000 Bowers kirjoitti kaksi listahittiä True Steppersille: kappaleet ”Buggin” sekä ”Out Of Your Mind”. Jälkimmäisessä mukana oli myös ex-Spice Girl Victoria Beckham. Single ylsi listan sijalle kaksi ja taisteli pitkään ykkössijasta Spillerin ja Sophie Ellis-Bextorin Groovejet (If This Ain’t Love) -kappaleen kanssa.

Soolourallaan Bowersin taiteilijanimi oli pelkkä etunimi Dane. Singlet kantoivat nimeä ”Shut Up And Forget About It” (kertoi Bowersin suhteesta Jordaniin) ja ”Another Lover”, jotka molemmat ylsivät brittilistan sijalle yhdeksän. Sooloalbumi Facing The Crowdin oli määrä ilmestyä vuonna 2001, mutta sitä ei koskaan julkaistu. Bowers keskittyikin esiintymisen sijaan työskentelemään kulissien takana, kirjoittaen ja tuottaen lauluja. Hän oli mukana työstämässä esimerkiksi Victoria Beckhamin syksyllä 2001 ilmestynyttä sooloalbumia.