Sophie Ellis-Bextor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sophie Ellis-Bextor

Sophie Michelle Ellis-Bextor (s. 10. huhtikuuta 1979) on englantilainen laulaja, sanoittaja ja malli.

Ellis-Bextor tuli tunnetuksi vuonna 2000 Spillerin kappaleesta Groovejet (If This Ain’t Love).[1] Hänen äitinsä Janet Ellis oli juontaja ja isänsä Robin Bextor elokuvatuottaja.[1] 1990-luvun lopulla hän oli laulajana Theaudience-yhtyeessä.[1] Hänen debyyttialbuminsa oli Read My Lips (2001).[1]

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Featuring-singlet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnettuja kappaleita

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomalaisille Sophie Ellis-Bextor on tullut tutuksi hitistään "Murder On The Dancefloor". Muita tunnettuja kappaleita ovat esimerkiksi "Mixed up World", "I Won't Chance You", "Catch You", "Me And My Imagination", "Get Over You", "Take Me Home", "Music Gets The Best Of Me" ja "If I Can't Dance". Vuonna 2000 Bextor teki lauluosuudet Spillerin Groovejet -kappaleeseen.

Tuoreinta materiaalia edustavat Freemasons-duon kanssa tehty kappale "Heartbreak (Make Me a Dancer)" (2009), Junior Calderan single "Can't Fight this Feeling" (2010), sekä Sophien uusin single "Bittersweet" (2010), joka on musiikillisesti myös Freemasonsin käsialaa.

  1. a b c d Sophie Ellis-Bextor on music, motherhood and lockdown discos: ‘Most of my children are feral!’ theguardian.com. 21.4.2020. Viitattu 15.11.2020. (englanniksi) 

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.