Dancing Lasha Tumbai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dancing Lasha Tumbai
Vjerka Serdjutška esittämässä kappalettaan Eurovision laulukilpailussa
Vjerka Serdjutška esittämässä kappalettaan Eurovision laulukilpailussa
Kappaleen tiedot
Esittäjä(t) Vjerka Serdjutška
Säveltäjä(t) Andri Danylko
Sanoittaja(t) Andri Danylko
Euroviisutiedot
Vuosi 2007
Maa Ukraina
Kieli saksa, englanti, ukraina, venäjä
Sijoitus 2.
Pisteet 235
Sanat sanoitus
Video videolinkki

Dancing Lasha Tumbai (ukr. Данцінґ Лаша Тумбай, Dantsing Laša Tumbai, aikaisemmin Danzing) on ukrainalaisen drag-artistin Vjerka Serdjutškan musiikkikappale, joka edusti Ukrainaa Eurovision laulukilpailussa vuonna 2007 ja sijoittui kilpailussa toiseksi 235 pisteellä.[1] Kappaleessa lauletaan neljällä kielellä: saksaksi, ukrainaksi, englanniksi ja venäjäksi. Lisäksi laulussa on sanoja, jotka eivät tarkoita mitään.

Laulukilpailun finaalissa Serdjutška ja hänen viisi taustalaulajaansa pukeutuivat hopean- ja kullanvärisiin vaatteisiin. Serdjutškan esiintymisasun selkäpuolella oli numero 69 ja taustalaulajilla numero 18, joka oli kappaleen esiintymisnumero finaalissa.

Serdjutškan mukaan lause ”lasha tumbai” on mongoliaa ja tarkoittaa kermavaahtoa, mutta oikeastaan laulun sanat eivät tarkoita mitään. Jotkut ovat myös kuulleet lauseen ääntyvän kuten englannin Russia goodbye ’hyvästi Venäjä’, joka viittaisi vuoden 2005 oranssiin vallankumoukseen.

Vuoden 2019 euroviisuissa kappaleen lauloi Eleni Foureira osana kilpailun väliohjelmanumeroa, ja samassa ohjelmanumerossa mukana ollut Serdjutška puolestaan esitti Netta Barzilain kappaleen Toy.[2]

  1. Eurovision Song Contest 2007 Final Eurovision.tv. EBU. Viitattu 21.7.2016. (englanniksi)
  2. Petersen, Rasmus: Interval acts for Eurovision 2019 revealed ESC News. 15.4.2019. Eurovision World. Viitattu 20.2.2024. (englanniksi)
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.