Dafina Zeqiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dafina Zeqiri (s. 14. huhtikuuta 1989 Varberg, Ruotsi), lempinimeltään myös Duffy'e on kosovolainen laulaja, tanssija sekä tekstikirjoittaja. Hän tuli tunnetuksi vuonna 2007 osallistuttuaan "Polifest"-festivaaliin kappaleella "Rrall e Permall". Dafinalla on kaksi julkaistua albumia: "KnockDown" (2008) ja "Just Me" (2011).

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zeqiri kiinnostui musiikista nuorena. Hän aloitti kirjoittamalla tekstejä, ja nytmilloin? Zeqiri on yksi suosituimpia ja menestyneimpiä artisteja Kosovossa. Hänen ensimmäinen esiintymisensä suurelle yleisölle oli "Polifest"-nimisessä festivaalissa vuonna 2007, jossa hän voitti kappaleellaan "Rrall e përmall". Voiton myötä hänen uransa lähti alkuun.

Vuonna 2008 Zeqiri osallistui taas "Polifest"-festivaaliin ja voitti sen toisen kerran peräkkäin kappaleellaan "Adios". Vähän ajan kuluttua hän julkaisi ensimmäisen albuminsa "KnockDown" ja saman nimisen kappaleen. Levy menestyi hyvin ja monista kappaleista tuli hittejä. Samana vuonna hän osallistui "Kënga Magjike" -festivaaliin Albaniassa kappaleella "Bateritë" ja sai Parhaan uuden artistin -palkinnon. Kappaleesta tuli hitti.

Vuosi 2009 oli Zeqirille vielä menestyksekkäämpi. Hän aloitti vuoden kahdella yhteistyöllä: "La Vida Loca" Bleron ja F-Kayn kanssa sekä "Shum Nalt" 2po2:n ja Capital T:n kanssa. Molemmat olivat kesän suurimpia hittejä. Toukokuussa hän voitti "Best RnB"-palkinnon Top Festissä Albaniassa kappaleellaan "Dua qe ta di". Näin hänen suosionsa kasvoi lisää sekä Kosovossa että Albaniassa. Kesällä hän julkaisi uuden singlen "Shumë Larg", jolle hän myös teki musiikkivideon. Syyskuussa hän osallistui kolmannen kerran peräkkäin "Polifest"-festivaaliin ja voitti kappaleellaan "Amazing Girl". Kappaleesta tuli välittömästi suuri hitti, ja sitä pidetään edelleen yhtenä parhaimmista Zeqirin kappaleista. Se oli kuunnelluimpia kappaleita radiossa ja toivotuimpia kappaleita televisiossa. Hän teki vähän myöhemmin kappaleelle musiikkivideon ja voitti myöhemmin vuonna 2010 "Video Fest" -gaalassa viisi palkintoa (muun muassa Best of All) "Amazing Girl"-kappaleella.

Vuonna 2010 Zeqiri matkusti Australiaan toteuttaakseen kappaleen "Rock This Club", jonka on tuottanut Shaneal. Sille kuvattiin myös musiikkivideo Australiassa. Hän julkaisi vähän myöhemmin singlenä kappaleensa "Quni i Mamas". Elokuussa Zeqiri julkaisi kappaleen "Vibe" yhteistyönä 2po2:n ja Tunan kanssa. Kolme päivää ennen vuoden 2010 loppua Zeqiri julkaisi kappaleensa "Pom Pëlqen" yhteistyönä Ledrin kanssa.

Vuonna 2011 "Pom Pëlqen" jatkoi suosiotaan, ja seuraavaksi ilmestyi kappale "Dangerously in Love", kappale jonka Zeqiri on tehnyt itse. Se oli Zeqirin toinen kappale, jonka video kuvattiin Australiassa. Lokakuussa Zeqiri julkaisi kappaleen "My Swag". Kappale oli erilainen kuin aikaisemmat kappaleet. Joulukuussa ilmestyi singlenä kappale "Ti me Thuaj" ja puolessa välissä kappale "Supernova", jonka video kuvattiin Ruotsissa. Vähän ennen vuoden 2011 loppua ilmestyi Zeqirin toinen albumi "Just Me", joka sisälsi kaikki vuonna 2011 julkaistut kappaleet, uusia kappaleita sekä bonus kappaleina kaikki aikaisemmat hitit.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • KnockDown (2008)
  • Just Me (2011-2012)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]