DJ Cinderella

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DJ Cinderella
Cinderela Pop
Cinderela Pop 2019 poster.jpg
Ohjaaja Bruno Garotti
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Kuvaaja Dante Belluti
Leikkaaja Diana Vasconcellos
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Brasilia
Tuotantoyhtiö Galeria Distribuidora
Ensi-ilta 29. helmikuuta 2019
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli portugali
Aiheesta muualla
IMDb

DJ Cinderella (Cinderela Pop) on vuoden 2019 brasilialainen romanttinen komediaelokuva, jonka on ohjannut Bruno Garotti Marcelo Sabackin, Garottin ja Flávia Linsin käsikirjoituksesta ja joka perustuu Paula Pimentan samannimiseen romaaniin.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cíntia Dorella on 17-vuotias tyttö, joka asuu vanhempiensa kanssa. Hän näkee maailmansa murenevan, kun huomaa, että hänen isänsä Cesar on pettänyt äitiään Anaa pahan äitipuolensa Patrician kanssa suudellen häntä suljetun verhon takana (jonka hänen tyttärensä Graziele avasi) vanhempiensa juhlapäivän aikana, mikä lopulta päätti heidän avioliitto. Lopulta Cesar menee naimisiin Patrician kanssa, jolloin Cintia saa kaksi uutta sisarusta.

Vanhempiensa avioeron jälkeen Cintia muuttaa tätinsä Helenan ja poikaystävänsä Rafaelin luo, jotka opettivat Cintialle DJ -oppitunteja. Koska Cintia halusi olla ammattimainen DJ, hän pyysi aina Rafaelia saamaan hänet pelaamaan juhlissa. Rafael antaa sen aina, joten hänellä on enemmän aikaa rentoutua.

Rafael antoi DJ: n ensimmäistä kertaa vanhemmassa allasjuhlassa, ja eräs vanhempi nainen pyysi häntä kääntämään musiikin alas. Cintia kieltäytyi, koska jos hän kieltäytyisi musiikista, kukaan ei voisi kuulla sitä. Tämä ärsytti naista, minkä vuoksi hän kysyi Cintia -nimeltä, jotta hän voisi valittaa juhlan isännälle. Kun Cintia ilmoittaa koko nimensä, nainen kuulee sen väärin nimellä ”Cinderella”.

Freddy Prince, poika, joka tuli kuuluisaksi kirjoittamalla rakkauslauluja, on kutsuttu esiintymään Cintia -sisarusten syntymäpäiväjuhlilla. Cintia on kutsunut isänsä, mutta hylkää kutsun.

Rafael pyytää Cintiaa DJ: lle hänelle tässä ”juhlassa”. Kun hän saapuu tapahtumaan, hän oppii, että se todella esiintyisi hänen sisarustensa juhlissa, ja hänen olisi tehtävä niin, kunnes Freddy saapui. Freddy saapuu juhliin ja valmistautuu esiintymään, kun hän kuulee remiksin, jonka Cintia teki yhdellä kappaleistaan. Naamioitunut naamio päällä hän menee DJ -koppiin, jossa Cintia DJ: t. Vaikka Cintia on naamiossa, hän rakastuu häneen välittömästi. Kun Freddy kutsuu Cintiaa tanssimaan hänen kanssaan, Cintia ei mene, peläten isänsä paheksuntaa. Juhlien jälkeen Freddy yrittää selvittää Cintia -henkilöllisyyden, mutta epäonnistuu.

Cíntia rakastuu Freddyyn löydettyään toistensa henkilöllisyyden, mutta hänen on käsiteltävä Patriciaa, joka ei halua heitä yhdessä. Cintiain äiti ilmestyy paikalle ja voitti Patrician. Lopulta Patrician tyttäret eivät olleet edes niin pahoja. Yksi heistä auttoi jopa todistamaan kuinka paha Patricia on. Freddy ja Cintia päätyvät yhteen. Molemmat työskentelevät yhdessä parantaakseen musiikkiaan ja tullakseen menestyneiksi musiikkiteollisuudessa. Patricia palaa asumaan äitinsä luo, joka asuu hyvin pienessä talossa ja pakottaa Patrician siivoamaan koko päivän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Maisa Silva  Cíntia Dorella  
 Filipe Bragança  Freddy Prince  
 Fernanda Paes Leme  Patrícia  
 Letícia Faria Pedro  Grazielen  
 Kiria Malheiros  Gisele  
 Elisa Pinheiro  Helena Dorella  
 Giovanna Grigio  Belinha  
 Miriam Freeland  Ana Dorella  
 Marcelo Valle  César Dorella  
 Bárbara Maia  Lara  
 Sergio Malheiros  Rafael  
 Leo Cidade  André  
 Matheus Costa  Diego  
 Isabel Fillardis  Lúciana  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvaus tapahtui Rio de Janeirossa kesä- ja heinäkuussa 2018 ja kesti viisi viikkoa.[2][3]

Kriittinen vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julia Sabbaga, joka arvioi Omeletea, kirjoitti positiivisen arvostelun sanomalla, että ”Tuhkimon suuri voitto” on versio, joka tarkoittaa ”niin vanhaa juonta”, joka heittää tuhkan mausteen romanttisessa komediassa ilman vanhentunutta merkitystä hetkessä.[4]

Sérgio Rizzo, joka kirjoitti O Globolle, kommentoi vähiten: ”Alkuperäisen juonen realismi ja kieli, joka voidaan helposti paikallistaa, antaa tilaa karikatyyrien säilyttämiselle niille, joilla on uutta rahaa.”[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. DJ Cinderella - Movie Review www.commonsensemedia.org. 19.6.2019. Viitattu 12.9.2021. (englanniksi)
  2. Filme "Cinderela Pop": passamos um dia com Maisa Silva, Giovanna Grigio e mais no set de gravações! www.purebreak.com.br. Arkistoitu 26.7.2021. Viitattu 12.9.2021. (portugaliksi)
  3. Maisa Silva finaliza gravações do filme "Cinderela Pop": "Realização de um sonho" www.purebreak.com.br. Arkistoitu 20.4.2019. Viitattu 12.9.2021. (portugaliksi)
  4. Julia Sabbaga: Cinderela Pop Omelete. 28.2.2019. Viitattu 12.9.2021. (portugaliksi)
  5. Crítica: 'Cinderela pop' O Globo. 27.2.2019. Viitattu 12.9.2021. (portugaliksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: pt:Cinderela Pop