Criminal (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Criminal
Ohjaaja Gregory Jacobs
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Alex Wurman
Kuvaaja Chris Menges
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Section Eight Productions
Levittäjä Warner Independent Pictures
Netflix
Ensi-ilta 10. syyskuuta 2004
Kesto 87 minuuttia
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Criminal on 10. syyskuuta 2004 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen elokuva, joka perustuu argentiinalaiseen elokuvaan 9 Kuningatarta. Elokuvan ohjasi Gregory Jacobs ja tuotti George Clooneyn ja Steven Soderberghin tuotantoyhtiö Section Eight Productions. Elokuvan pääosissa näyttelevät John C. Reilly, Diego Luna ja Maggie Gyllenhaal.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan päähenkilö on John C. Reillyn esittämä Richard Caddis. Hän on ammatiltaan huijari, joka esittää menestyvää liikemiestä saadakseen ihmiset luottamaan häneen helpommin.

Uutta rikoskumppania etsivä Gaddis tapaa elokuvan alussa Diego Lunan esittämän Rodrigon, joka on suorittamassa pikkurikoksia eräässä kasinobaarissa. Kun Rodrigo on jäämässä kiinni yritettyään huijata tarjoilijalta rahaa, Gaddis tulee väliin ja pelastaa Rodrigon pidätykseltä esittämällä poliisia. Gaddis testaa Rodrigon taitoja, ja ehdottaa hänelle tämän jälkeen kumppanuutta.

Rodrigo lupautuu auttamaan Richardia suuressa huijauksessa, mikäli saa prosenttiosuuden tuotoista auttaakseen isäänsä peliveloissa. Heidän suunnitelmanaan on myydä arvopaperiväärennös William Hanniganille, joka on eräässä hotellissa asuva rikas liikemies ja keräilijä.

Maggie Gyllenhaal esittää Gaddisin siskoa Valerieta, joka on Hanniganin hotellissa työskentelevä vastaanottovikailija, jonka Hannigan haluaa ihastuksestaan johtuen osallistuvan kauppoihin. Maggie suostuu auttamaan Gaddista sillä ehdolla, että tämä kertoo heidän veljelleen Michaelille huijanneensa häneltä hänen osuutensa heidän äitinsä perinnöstä.

Elokuvan lopussa selviää, että kaikki huijaukseen osallistuneet olivatkin pelanneet alusta asti Gaddista vastaan, joka joutuu pidätetyksi yrittäessään lunastaa sekkiä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 John C. Reilly   Richard Gaddis  
 Diego Luna   Rodrigo  
 Maggie Gyllenhaal   Valerie  
 Zitto Kazann   Ochoa  
 Jonathan Tucker   Michael  
 Ellen Geer   Grandma  
 Malik Yoba   Frank Hill  
 Laura Ceron   Waitress  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.