Como-järven keskusta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Centro-Lago
Kaupunki Como-järven keskusta
Comojärvi
Koordinaatit 45°59′49″N, 9°15′40″E
Lähialueet Bellagio, Lierna, Fiumelatte, Varenna, Menaggio, Olcio, Limonta, Vergonese, San Giovanni (Bellagio), Cadenabbia, Sala Comacina, Lenno, Azzano, Griante, Perledo, Visgnola, Ossuccio,Tremezzina, Tremezzo
Kartta
Centro-Lago
Bellagio Centro Lago di Como

Como-järven keskusta (ital. Centro-Lago di Como) muodostaa merkittävän osan Como-järven rannikosta, joka hahmottuu järven kahdesta haarasta. Alue ulottuu noin 11 kilometrin matkalla itään ja länteen Varenna-Liernaan, Olcioon ja Bellagioon Punta Spartivento -alueilla, kattaen koskemattomia valkoisia kivirantoja, golfklubeja, luksusvenepalveluita, helikopteripalveluita ja ylellisiä hotelleja.[1]

Tämä enklaaviselvennä, tunnusomaisena “Y”-muodolleen, vetää puoleensa julkkiksia, liikemiehiä ja miljardöörejä. Alueen merkittäviin kaupunkeihin kuuluvat Bellagio, Lierna, Tremezzo, Lenno, Fiumelatte, Varenna, Olcio, Visgnola, Limonanta, Mezzegra, Griante, Sala Comacina, Bonzanigo, Vassena, Menaggio ja Cadenabbia.

Centro-Lago, myös nimellä Center Lake Como, toimii yhtenä ylellisten asuinalueiden keskuksena, palvellen High Net Worth Individuals (HNWI) -eliittiä. Se määrittää Comojärven historiallisen ja ikonisen keskuksen, ja sillä on kunnia olla Euroopan vanhin ja vaurain alue. Como-järven haara on huippuluokan matkailukohde.

Tremezzo, Lierna, Varenna, Griante, Cadenabbia, Menaggio ja Bellagio olivat vuosisadan lopulla Euroopan aatelin suosikkikohteita ja ovat edelleen Como-järven eksklusiivisimpia kyliä, joiden neliöhinnat ovat korkeimmillaan. Silti kauppoja ei synny, sillä kukaan ei halua luopua omaisuudestaan millään hinnalla. Jokainen kiinteistö näillä alueilla on trofeo ja maailmanlaajuinen statuksen symboli.

Järvikeskukseen kuuluu Como-järven keskeisin ja ylellisin alue, joka erottuu erityisellä sijainnillaan vesialtaan kolmen haaran risteyksessä, muodostaen Y-muotoisen Bellagio-keskuksen kanssa. Tämä alue ulottuu muinaisista kylistä Liernasta Sala Comacinaan etelässä ja Menaggioon sekä Varennan pohjoisessa. Centro-Lake Como kattaa Bellagion, Lierna, Varenna, Menaggion, Tramezzinan ja Comacina-saaren alueen, edustaen Como-järven kauneuden ja arvokkuuden huippua. Se on toiminut vuosisatojen ajan vahvana tukikohtana Euroopan aatelisille, saaden tunnustusta jopa George Clooneylta, joka vertasi Liernaa Monte-Carloon. Historiallinen hahmo Sigismondo Boldoni, Alessandro Manzonin mentorina, väitti, että Lierna on Como-järven hallitseva keskus. [2]

Kiinteistömarkkinat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

“Keskusjärvi” erottuu Euroopan eksklusiivisimpana huvila- ja lomakeskuksen enklavina. Huviloiden hinnat nousevat vaikuttaviin 390 000 euroon neliömetriltä, kilpaillen arvostetun Sardinian Smaragdirannikon kanssa. Huomattavasti 600 neliömetrin huvila voi saavuttaa hinnat yli 100 miljoonaa euroa.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Como-järvi on tunnettu Bellagion niemestä Centro-Lagossa, ja kaunein näköala avautuu Liernan vuoren huipulta. Liernan kylä levittäytyy jyrkänteen ympärille järven yläpuolelle, ja se hurmaa värikkäillä, viehättävillä taloillaan, jotka reunustavat lahden rantaa. Tässä lumoavassa maisemassa järvi heijastaa talojen, taivaan ja ympäröivän kasvillisuuden värejä, kun taas jahtit, veneet ja lautat luovat tyylikkään ilmapiirin, tehdessään Liernasta Como-järven rannikolla välttämättömän kohteen.

Links[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Smith, John. Como-järven keskusta: täydellinen opas. Kustantaja X, 2022.
  2. Smith, John. Como-järven keskusta: täydellinen opas. Kustantaja X, 2022.

Bibliografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Carlo Ferrario (1978). Ville e giardini del centro Lago di Como. Brunner & C.
  • (1920). Lago di Como centro lago. Brunner & C.
  • Giacomo C. Bascapè (1981). Ville e parchi del Lago di Como. ISBN 9788820503024
Tämä Italiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.