Comayagua

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Comayagua
Comayaguan katedraali
Comayaguan katedraali

Comayagua

Koordinaatit: 14°27′36″N, 87°39′0″W

Valtio Honduras
Departementti Comayagua
Perustettu 1537
Väkiluku 58 600

Comayagua on kaupunki Hondurasissa noin 80 km pääkaupunki Tegucigalpasta San Pedro Sulan suuntaan menevän moottoritien varrella. Sen asukasluku on noin 58 600lähde? ja se on Comayaguan departementin pääkaupunki. Comayagua on merkittävä siirtomaa-aikaisen arkkitehtuurinsa ansiosta. Kaupungin katedraalissa on Amerikkojen vanhin kello.lähde?

Kaupungin perusti nimellä Santa María de la Nueva Valladolid konvistadori Alonso de Cáceres Yucatánin kuvernööri Francisco de Montejon käskystä 8. joulukuuta 1537.lähde? Vuodesta 1540 se oli Uuden Espanjan Hondurasin piirin pääkaupunki. Siirtomaiden itsenäistyessä kaupunki oli Hondurasin pääkaupunki Keski-Amerikan liittovaltion aikana. Kun maa julistautui itsenäiseksi, pääkaupungin asema vaihteli kulloinkin vallassa olleen ryhmittymän mukaan Tegucigalpan kanssa, josta tuli virallisesti pääkaupunki 1880.

Nykyisin Comayaguasta on tullut yksi Hondurasin merkittävimmistä turistikohteista.lähde?

Noin 16 km kaupungin eteläpuolella on Soto Canon lentotukikohta, jossa on Hondurasin ilmavoimien akatemia ja jossa Yhdysvaltain USSOUTHCOMin Joint Task Force Bravo (JTF-B) on sijoitettuna.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]