Cody Linley

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cody Linley

Cody Martin Linley (s. 20. marraskuuta 1989 Lewisville, Teksas) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan roolistaan elokuvassa Hoot ja roolistaan Jake Ryanina televisiosarjassa Hannah Montana.

Linley kasvoi Lewisvillessä Teksasissa ja parhaillaanmilloin? hän opiskelee lukiossa. Hän valmistui keväällä 2008. Linleyn vanhemmat erosivat hänen ollessa 12-vuotias. Hänen äitinsä Catherine Martin on terapeutti ja isä Lou Linley parturikampaaja ja golfharrastaja. Linleyllä on neljä veljeä, yksi biologinen ja kolme velipuolta. Yksi Linleyn veljistä, Chad, kuoli elokuussa 2011. Hän oli vain 29-vuotias.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linley aloitti näyttelijän uransa vuonna 1998 tv-elokuvassa Still Holding On: The Legend of Cadillac Jack. Tämän jälkeen hän esiintyi pienissä rooleissa kolmessa vuonna 2000 julkaistussa elokuvassa: My Dog Skip, Where the Heart Is, Texas Ranger' ja Miss Congeniality. Vuonna 2003 hän sai merkittävän roolin independent-elokuvasa When Zachary Beaver Came to Town ja esiintyi myös elokuvassa Villi tusina. Cody esiintyi myös seitsemässä Hannah Montana jaksossa ja esitti Jake Ryan:ia. Hänet tunnetaan myös R.L. Stinen käsikirjoittamasta Haunting hour älä ajattele sitä elokuvasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]